Nespecifické střevní záněty - webinář

13.6.2023, 16:00 – 20:00

V České republice výskyt střevních zánětů každoročně stoupá, a to v případě Crohnovy nemoci až o 4,5 % ročně a v případě ulcerózní kolitidy až o 3,5 % ročně. Cílem webináře je pochopit rozdíl mezi jednotlivými onemocněními, rozklíčovat pravděpodobné příčiny vzniku a naučit se nastavit individuální plán terapie.

O čem se budeme bavit?
- Co to vlastně jsou nespecifické střevní záněty?
- Rozdíl mezi Ulcerózní kolitýdou, Crohnem a dráždivým tračníkem
- Příčiny, možnosti testování a terapie těchto dysbalancí
- Souvislosti: úvod do střeva, význam, funkce, propojenost a návaznost na endokrinní systém, imunitní systém, energetický metabolismus
- Patofyziologie leaky gut syndromu
- Terapie dle principů západní medicíny a naturopatie - věříme že pokud jde o uzdravení klienta, je žádoucí obory a přístupy propojovat nikoliv jeden stavět nad druhý
 
Lektorem dne jsou terapeutky z Centra nývyků:
Jana Zahradníkova, DiS.
Nutriční terapeutka, preventistka a koučka. V praxi s klienty jí srdce táhne do propojování přístupů západní a východní medicíny, dbá na práci s emočním profilem klientů a pomáhá svým svěřencům na cestě k uzdravení z chornických nemocí díky moudré změně myšlení a správně nastaveným každodenním návykům.
 
Bc. Petra Svobodová
Petra je školitelka a terapeutka nutriční medicíny a zdravého životního stylu. Zaměřuje se na zdravé ženství a pomáhá ženám řešit hormonální nerovnováhy, jako jsou například PMS, PCOS, neplodnost ale nabízí i preventivní prekoncepční péči. Mimo ženy se věnuje chronickým onemocněním a ve spolupráci se svými klienty aplikuje naturopatický přístup.
 
Na webinář je potřeba se přihlásit: http://www.fitnessinstitut.cz/.../nespecificke-strevni...
Součástí je i záznam, který ti zůstane k dispozici po dobu 7 dní.