Wild! festival 2023 - Sandra na krásno

1.6.2023, 20:00 – 23:00

Sandra na krásno je název první fotografické série z cyklu Persona T.

Cena vstupenky: zdarma Kč
Fotografka Natalie A. Rollko se v něm zaměřuje na příběhy transgender osob, s kterými se potkává v běžném životě. Její asexuální orientace ji pomáhá pochopit a citlivým způsobem zachytit své přátele, žijící v jiných tělech.
Natalie Sandru potkala, tak, jak ji příroda stvořila, v mužské podobě. Seznámily se v divadle na Letné, pro které Sandra pracovala. Když se Natalie v průběhu fotografování divadelních představení dozvěděla, kdo Sandra ve skutečnosti je, místo divadla začala fotit Sandru.
Kolekce fotografií Sandra na krásno zachytává Sandru tak, jak se cítí nejlépe – jako ženu. Na fotografiích se pracovalo dvanáct měsíců. Snímky byly realizovány na různých lokacích v Praze. Během focení se Sandra s Natalii spřátelily a Sandra ji zařadila na svůj seznam nejlepších přátel „Nejnejek.“
K fotografiím vznikl také podcast, ve kterém Sandra otevřeně mluví o svém životě, postojích a hodnotách. Více než dvacet neretušovaných černobílých snímků společně s hlasovým doprovodem připomínají, že téma Queer se týká také seniorů, na které se zapomíná.
Vstup zdarma.
Queer Queen – Sandra Svobodová
Dvorní fotograf – Natalie A. Rollko
Asistence a technické zázemí – Oskar Stolín
Zvukový mistr – Pavel Kadlec
Královniny vizážistky – Vicky & Anička
Výstava je realizována v rámci festivalu Wild! 2023. Projekt je podpořen z programů Evropské Unie, Národního plánu obnovy, Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy a MČ Praha 3.