Host Krenovky: Daniel Polman - Závod napříč Amerikou

20.3.2023, 19:00 – 20:30

Závod napříč Amerikou (Race Across America, zkráceně RAAM) je považován za nejbrutálnější silniční cyklistický podnik světa. Jeho trasa vede napříč Spojenými státy ze západu na východ, přičemž poprvé se tento ultramaraton na kole dlouhý zhruba 5 tisíc kilometrů jel před 41 lety.

Skoro stejně starý je i Daniel Polman, který se v roce 2019 stal třetím Čechem, který tenhle šílený závod dojel do konce.
 
Už před svou tehdejší cestou do USA měl tenhle sympatický šlachovitý borec z Nové Paky „na svém kontě“ pěknou řádku úspěchů z různých cyklistických podniků, ale také pěknou řádku šroubů v kostech. Vedle vášně pro pedály má ale Daniel také velký cit pro lidi kolem sebe, a schopnost pomáhat slabším.
 
Pomáhá třeba i propagovat pohyb mezi dětmi, a napsal kvůli tomu i několik pohádkových knížek. Vydal ale i pár průvodců pro dospělé cyklisty, a jeho vášeň je zachycena i v několika filmech, které natočil Petr Novák.
 
Jeden z filmů budete moci vidět i 20.3. na Krenovce v Čítárně Unijazzu, a to po úvodním „stand-up“ vystoupení samotného Daniela Polmana. Začne v 19 hodin a srdečně Vás zveme.
 
Přednáška a debata s promítáním.
 
Kde: Krenovka, Husitská 22, Praha 3 - Žižkov