Navštivte největší soukromé Muzeum LEGA na světě

30.1.2023 – 31.12.2023, 23:59

Možná víte, že kolébkou světoznámé stavebnice LEGO® je Dánsko. Jak je tedy možné, že největší sbírku nejznámější stavebnice na světě nenajdete tam, ale právě tady u nás? Za vším stojí jeden muž a jeho nezkrotná vášeň pro barevné kostičky, které tak dobře známe.

Jeho jméno je Miloš Křeček a jeho vášeň vedla k nashromáždění 9.000 exponátů složených z asi 10 milionů dílků. Postupem času Miloš Křeček rozdělil svoji sbírku nevídaných rozměrů do pěti poboček Muzea LEGA v Praze, Kutné Hoře, Poděbradech, Špindlerově Mlýně a Jeseníku.

V současné době schraňují Muzea dohromady 6.751 různých originálních setů a každým rokem se rozrůstají o dalších 300 modelů – nejen o modely nové ale i modely staré a nejrůznější sběratelské rarity.

Muzeum LEGA ale není pouze o cizích výtvorech. Velký důraz klademe i na rozvíjení kreativity a hravosti našich návštěvníků. Z toho důvodu jsme každé Muzeum vybavili hracím koutkem a velkoryse vybavenou prodejnou, kde příchozí najdou nejen běžně dostupné stavebnice LEGO®, ale i zmíněné limitované edice a raritní sety, které se nikde jinde neprodávají.

Chcete se zdržet déle ve světě Lega? Ubytujte se v našem kutnohorském hotelu, kde si Vaše děti dosyta užijí kostiček. Mají je k dispozici po celém hotelu a velké hotelové zahradě plné dětských atrakcí. Kutná Hora a její okolí nabízí mnoho možností na trávení volných chvil, zejména uchvátí památky vedené na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Nyní můžete využít 25% slevy na celou objednávku vstupenek pomocí slevového kódu „KDYKDE25“ na vstupenky.muzeumlega.cz.

Budeme se na Vás těšit!