Tip na výlet na Jižní Moravě - Templářské sklepy Čejkovice

26.1.2023 – 26.1.2024, 23:59

Absolvujte komentovanou prohlídku spojenou s ochutnávkou několika lahodných vín pocházejících z vinic Velkopavlovické, Slovácké a Mikulovské vinařské podoblasti. Když vám některé z nich zachutná, můžete si je hned zakoupit prodejně. Prohlídky ocení milovníci vína, ale i abstinenti si návštěvu jistě užijí, jde skutečně o zajímavou podívanou. Sklepy oceníte zejména v horkých letních měsících, kdy se zde příjemně zchladíte. Tipy na výlet v Jihomoravském kraji.

Čejkovice jsou známou vinařskou obcí v Jihomoravském kraji nedaleko Hodonína. První písemná zmínka o působení tajemného řádu templářských rytířů v Čejkovicích se datuje k roku 1248. Zhruba ve stejné době se začala stavět gotická tvrz a budovat rozsáhlé vinné sklepy.Tvrz byla později přestavěna na zámek, kde se v současnosti můžete ubytovat a přiblížit se tak tajemné středověké době. Je zde totiž krásný hotel Chateau Zámek. Pokud toužíte po jedinečné dovolené, zarezervujte si zde ubytování a okuste neopakovatelnou atmosféru tohoto místa. Budete se tu cítit jako opravdoví králové. Zároveň se můžete podívat do prostor historických templářských sklepů, které jsou v těsné blízkosti hotelu.

V okolí je spousta dalších zajímavých míst. Zážitkem jistě bude návštěva domu, kde vyrůstal velikán Tomáš Garrigue Masaryk. Navštívit můžete také nedalekou bylinkovou zahradu svaté Hildegardy. Poblíž dále narazíte na bylinkový ráj známé firmy vyrábějící čaje a koření, kde můžete nahlédnout do skladů a výrobních prostorů. S dalším nevšedním zážitkem se setkáte, pokud se vydáte na Větrný mlýn Starý Poddvorov. Kousek od něj se zase můžete pokochat krásnými výhledy z rozhledny Na Podluží, která svým zjevem připomíná těžební naftovou věž tolik symbolickou pro tento kraj a jeho minulost.

Prohlídky templářských sklepů probíhají v níže uvedených časech, po dohodě je možné zvolit i jinou hodinu, kdy skupina musí mít minimální 5 osob. Na prohlídky je možno se objednat telefonicky na čísle +420 606 746 430 nebo mailem na: [email protected]. Nedělní prohlídky je potřeba objednat v pátek. 

Vstupenky na prohlídku se prodávají na podnikové prodejně a doporučujeme je zakoupit 30 minut před prohlídkou
V měsících listopad, prosinec, leden, únor, březen a duben jsou prohlídky pouze na objednávku v minimálním počtu 5 osob.
Možné časy:
pondělí  -  pátek 13:00; 14:30; 16:00 hodin
sobota: 10:00, 11:30, 13:00, 14:30, 16:00 hodin 

Není možný vstup s žádnými zvířaty.

https://www.templarske-sklepy.cz/prohlidka-templarskych-sklepu