Podzimní edice Festivalu mini již po 13. v hale 13 v holešovické Pražské tržnici

14.10.2022, 10:00 – 15.10.2022, 18:00

Malými i velkými návštěvníky netrpělivě očekávaná podzimní edice Festivalu mini se blíží. A protože je v pořadí již 13., máme radost, že se bude konat v krásné hale 13 v holešovické Pražské tržnici, kde představí téměř stovku českých a slovenských vystavovatelů s vybranou nabídkou ze světa módy, hraček, knížek, kosmetiky, nábytku a doplňků jak pro děti, tak i jejich rodiče. Mezi vystavovateli se objeví jak stálice tak i dlouhá řada nových značek a obchodů. Také letos bude festival udělovat ceny mini třem vystavovatelům za nejpozoruhodnější počiny – nejlepší stánek, nejlepší kolekci a objev.

Cena vstupenky: 150, 200 Kč

Zatímco dospělí si budou prohlížet stánky a nakupovat, děti se zabaví v hracím koutku značky Utukutu, v hravých domcích od Domky srdcem nebo na stáncích značek Bunkr, Funky Monkey, Totemo, Pohybovka, Smyslík ad.

Módní kousky pro malé i velké chystají např. značky Moiekids, Shark in the Park, Takitak, Kyšky lišky, Thimble & Thimble a Wildmoon. Oblečení a doplňky pro nejmenší nabídnou obchody Betty Brands, Salted Kids, Skibi či Ondálek.

Stylové kojící oblečení přivezou slovenská Linen Zoya, francouzská Tajine Banane nebo české značky Myau, Big Bros. a Komio. Krásné nosící kabáty pro maminky i tatínky připravila značka Soolista, která zároveň předvede kolekci Spektrum, již vytvořila s ilustrátorkou Marií Makeevou na podporu NAUTISu (Národního ústavu pro autismus). Ústředním modelem kolekce je tzv. komunikační tričko a výtěžek z jejího prodeje poputuje na navýšení kapacity rané péče NAUTIS. Jedním z patronů projektu je zakladatelka a ředitelka Festivalu mini Tereza Bruthansová.

Hlavní partner festivalu vyhlášená nizozemská značka Bugaboo na festivalu odprezentuje jedinečný kočárek Fox 3 a současně odhalí jedno velké překvapení v podobě nového produktu. Velkým tématem je zařizování dětského pokoje. S ním návštěvníkům pomůže Atelier Girafa, který ukáže variabilní postel Beach House, a dále např. Mimimo s rostoucím nábytkem, Bunkr s variabilními matracemi, Lavly s nabídkou skandinávského nábytku a doplňků, Marieli s vytříbeným ložním povlečením a Lunamies s krásnými dekoracemi. Z dřevěných hraček zaujmou vedle již vyhlášené značky Utukutu např. puzzle zvířátka od Mijadeerky, z látkových pak ty od značky Ababu. Rájem s hračkami budou stánky obchodů Kouzelné hračkářství, Kidtown nebo Kids Galaxy se stavebnicí Connetix a panenkami Minikane. Děti i jejich rodiče jistě zaujmou ikonické hračky firmy Kovap nebo nové české značky jako Totemo, Krafťáci a Jami.dolls.

Poutavé knihy najdou návštěvníci na stáncích nakladatelství Meander, Pop-Pap a knihkupectví 2veverky. Rodiče si mohou přijít koupit a nechat podepsat deník S láskou, máma od herečky Kristýny Janáčkové. Další krásné deníky pro záznam prvních let vašich nejmenších nabídnou V plenkách a Z lásky ke vzpomínkám. Krásné ilustrace si můžete dopřát i na porcelánových skvostech a dětském oblečení od značky Ellastration.

Velmi vyhledávanou kategorií na festivalu mini je též kosmetika pro děti a maminky. Tentokrát zazáří Nobilis Tilia, The Green Theory, Primavera life společně s obchody Profimed a Made for Moms s exkluzivním výběrem zahraničních značek. Plenky, ekologické jednorázové i látkové, si rodiče vyberou u značek jako Kit & Kin, Kolorky a Gaga’s pleny. Maminky jistě také upoutá přírodní lékárna Blossom s výběrem unikátních rybích olejů, probiotik, vitamínů a biopotravin.

V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na dílny s kreativním epicentrem Vzletná, zdobení dortíků se zakladatelkou Lelí’s cupcakes, výtvarné dílny se Stínosvětem, značkou Mimimo a nakladatelstvím Meander, tvůrčí workshop se stavebnicí Totemo nebo cvičení jógy s Little Bubbles. A rodiče s dětmi ocení workshop Profimedu na téma jak správně čistit zoubky.

Ve festivalové kavárně budou na návštěvníky čekat stánky s občerstvením, např. Bistro 8, Malá Argenta a Flatwhite, laskominy od Lelí’s cupcakes a samozřejmě též velký hrací koutek pro děti. Na stánku Víc než kuchařka objevíte knihy plné tipů na svačiny a obědy do krabiček, které si můžete vybrat na vedlejším stánku ekoobchodu Folly od značky Mepal.

Samozřejmostí je u nás klidová zóna k nakojení a přebalení dětí, jejíž přebalovací pulty vybavil náš partner značka Kit & Kin svými eko plínkami a vlhčenými ubrousky.

Více info na festivalmini.cz