Yerma - divadlo Rokoko

Mladá, krásná, úspěšná. Ale skutečně šťastná?

Yerma, novinářka a bloggerka, žije sen mnoha svých vrstevnic. Je úspěšná ve své práci. Daří se jí i v soukromém životě. Je opravdu šťastná? Autorem úspěšné inscenace Yerma je současný australský dramatik, režisér a herec Simon Stone, který režíroval drama Vykopávky a čeští diváci jej mohli vidět na streamovací službě Netflix. Inscenaci Yerma mohou vidět v divadle Rokoko s Ninou Horákovou v hlavní roli.

Yerma - divadlo Rokoko
  • Adresa:
    Václavské náměstí 38
    Praha 1 110 00

Pracovní i soukromý život mladé, úspěšné Yermy by se dal shrnout jedním slovem – ideální. Daří se jí po pracovní stránce. Prožívá pohodový vztah s milujícím partnerem, se kterým může oslavit první večer v novém bytě. Yerma chce ve svém životě udělat další krok – založit rodinu. Prosté přání však začne zcela zásadním způsobem ovlivňovat její život i ji samotnou. Jak složitá cesta k mateřství a rodičovství je pro dnešní generaci třicátníků a čtyřicátníků? Na kolik dokáže nenaplněná touha po dítěti ovlivnit život ženy?

Autor inscenace je současný australský dramatik Simon Stone. Ten se při psaní nechal inspirovat hrou Pláňka Federica Garcíi Lorcy. Původní příběh odehrávající se v prostředí španělské vesnice přesunul do současného evropského velkoměsta.

Vstupenky na reprízy je možné zakoupit na centrální pokladně Městských divadel pražských, nebo on-line. Rezervovat je lze také prostřednictvím e-mailu [email protected] nebo na telefonu 222 996 114.

Foto: @Patrik Borecký