Zahájení turistické a cyklistické sezóny 2019 v Ústí nad Labem

4. březen 2019, 9:00
Zahájení turistické a cyklistické sezóny 2019 v Ústí nad Labem

5. - 7. 4 a 13. 4. 2019

Oslavte s námi zahájení nové turistické a cyklistické sezóny tentokrát s DLOUHONOHÝMI SKŘÍTKY!

O víkendu 5. - 7. dubna 2019 je pro vás připravena řada zajímavých akcí.

Víkend odstartuje v pátek v informačním středisku přednáškou Vodopády na Ústecku. Na každého posluchače čeká drobný dáreček.

V sobotu se s Dlouhonohými skřítky můžete setkat ve volnočasovém areálu Větruše. Konkrétně když vystoupáte do vyhlídkové věže nebo když se odvážíte hledat poklad v přírodním a zrcadlovém bludišti. Vaše snažení bude odměněno dárky od Dlouhonohých skřítků. Od 14:00 je pro děti navíc připravena pohádka. Odpoledne pak bude pokračovat v Ústeckém podzemí, akcí Otevřené sklepy, kde se vám budou věnovat vyhlášení vinaři. Pokud by vám tento program ještě nestačil, určitě navštivte výstavu Trpaslíci v Muzeu města Ústí nad Labem nebo kostely Sv. Floriána v Krásném Březně či Nanebevzetí Panny Marie na kostelním náměstí.

V neděli se společně uvidíme na Hradě Střekov. Těšit se můžete na prohlídky hradu v doprovodu skřítků a na program pro děti v podání Divadla v pytli. Zájemci se též mohou podívat na pohádku o Dlouhonohých skřítcích, která se bude promítat na Masarykově zdymadle, které si při této příležitosti můžete rovněž prohlédnout. Kdo bude mít ještě dost sil, může se vydat na zámek Trmice do muzea modelové železnice.

Následující sobotu 13. dubna 2019 společně přivítáme cyklistickou sezónu.

Setkáte se s námi na Labské stezce u Benešova Mostu? Pokud ano, čeká vás den plný legrace. Můžete si odnést vzpomínkovou fotografii z tematického fotokoutku, nechat si bezplatně prohlédnout kolo odborníkem na slovo vzatým nebo zkusit jednu z aktivit Týmu silniční bezpečnosti, Besipu či Městské policie. Zdarma si navíc budete moci zapůjčit kolo či koloběžku. Rovněž se můžete těšit na představení zcela nové elektrické tříkolky. Celým dnem budou samozřejmě opět provázet Dlouhonozí skřítci. A budete li po Labské stezce pokračovat dál, můžete se zúčastnit jedné z prohlídek Pivovaru Velké Březno.

Z akce si navíc můžete odnést absolventskou vizitku s Dlouhonohými skřítky a nalepit si ji do zcela nového skřítkovského turistického deníku.

Akce je jako každý rok doplněna také soutěží. Zašlete nám selfie se skřítkem nebo fotografii skřítka z navštíveného místa do 19. 4. 2019 a buďte zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Fotografie zasílejte na e-mail [email protected].

A o co hrajeme? Posuďte sami.

IMG_20190225_110745b

Více informací na www.usti-nad-labem.cz

obr. č. 1

obr. č. 2