Na Designblok dorazí legenda auto-moto designu, šéfdesignér Huyndai Thomas Bürkle!

5. říjen 2021, 22:51
Na Designblok dorazí legenda auto-moto designu, šéfdesignér Huyndai Thomas Bürkle!

Letošní ročník vítá nového hlavního partnera! Automobilka Huyndai podpoří Designblok flotilou ekologických vozů v čele s modelem IONIQ 5 a v rámci přehlídky představí vlastní přístup k designu a práci s recyklovanými materiály. Se svou přednáškou v rámci Designbloku navíc vystoupí šéfdesignér evropského designového centra Hyundai Thomas Bürkle! Přednáška proběhne ve středu 6. října od 17 hodin přímo v Designérii v Gabriel Loci.

„Spojení s prestižní českou přehlídkou nejlepšího designu je z naší strany zcela logické. Designová řeč naší značky se v posledních letech proměnila natolik zásadně, že dnes patří mezi automobilovými výrobci k těm vůbec nejvýraznějším. Obzvlášť hrdí jsme na to, že naši konstruktéři dokáží koncepty sklízející nadšené ohlasy bez významnějších ústupků převést do podoby sériových vozů. Tak tomu bylo např. v případě studie Hyundai Vision T, která byla předobrazem v Česku vyráběného sériového vozu TUCSON, nebo projektu 45 EV Concept z roku 2019 a sériového vozu IONIQ 5, který na Designbloku prezentujeme,“ říká marketingový a produktový ředitel Hyundai Motor Czech Marek Trešl.

„Díky automobilce Hyundai bude mít Designblok poprvé v historii ekologickou a elektrifikovanou flotilu vozů pro přepravu významných zahraničních a českých hostů. Jsme velmi hrdí na to, že se nám díky značce Hyundai podařilo udělat další krok v našem tažení za udržitelně produkovaný velký mezinárodní festival. To je velká výzva. Se stavebními prvky expozic jsme začali již před deseti lety, vloni jsme hlavní výstavu poprvé připravili v principu zero waste. Náš merchandising je vyroben podle ekologických kritérií a výrazně jsme také omezili leteckou dopravu našich hostů a projektů. Jsem ráda, že můžeme při našem snažení přivítat jako hlavního partnera právě Hyundai. Jeho modely jsou příkladem atraktivního designu a je nám velkou ctí, že na Designblok přijede i šéfdesignér a jeho autor, Thomas Bürkle,“ uvedla Jana Zielinski, ředitelka výstavy Designblok.

Foto: ©www.designblok.cz