Litoměřický hrozen 2023

21. květen 2023, 22:34
Litoměřický hrozen 2023

Přes dvě desítky vinařství z Čech a Moravy se představí na všemi oblíbené vinařské akci – Litoměřický hrozen. 11. ročník prezentační a prodejní výstavy vín se uskuteční v sobotu 3. června. Probíhat bude od 13 do 21 hodin v Hradu Litoměřice a na hradním nádvoří. Vstupné je sto korun.

Návštěvníci mohou vybírat z několika desítek druhů vín od červeného, růžového, bílého až po sekty. V nabídce budou nejen výborná vína, ale také francouzské delikatesy jako domácí klobásy, sýry, káva od Kavárna na ulici a mnoho dalšího. Nebude chybět ani bohatý kulturní program. V hradním sále zahraje Cimbálová muzika Vltava a reprodukovaná hudba, dále zazpívá Eliška Lüftnerová. O závěr večera se postará Jiří Knotte. Na nádvoří hradu zazpívá duo Pavel Houfek a Kateřina Turková Rousová.

Součástí programu bude i slavnostní předání cen vítězným vínům soutěže. Samotné výstavě totiž každoročně předchází stejnojmenná soutěž vín, která se v letošním roce uskutečnila 4. května. Odborná porota hodnotila 143 vzorků. Šampionem soutěže Litoměřický hrozen 2023 se stal Savilon, roč. 2021, pozdní sběr z Žernoseckého vinařství, který zároveň získal ocenění Víno Ústeckého kraje. Ochutnat, ale i zakoupit šampiona budou lidé moci 3. června v hradu.