Letní dovolená v Itálii neklapla? Přeneste se do ní z pohodlí domova

6. červen 2023, 8:42

Itálie je oblíbenou destinací hned z několika důvodů, mezi ty hlavní patří znamenitá gastronomie společně s vytříbenou módou a krásou. A právě tak se můžete do prosluněné Itálie přemístit i z pohodlí svého domova, jak na to?

italie

Tipy na oblíbené italské recepty

Vyhledávaná je italská kuchyně pro skvělé kombinace chutí a využívání čerstvých surovin, mezi kterými nechybí zelenina a bylinky. Pokud nemáte vlastní úrodu ze zahrádky, pak prolistujte Penny leták PDF nebo Lidl leták příští týden, díky nimž je možné levně zakoupit potřebné suroviny. Pravidelně aktualizovány je Penny leták PDF na slevovém portálu Kaufino.com. Skvělé tipy na lehké a na léto tak ideální recepty představuje caprese salát, bruschetta, panna cotta nebo třeba špagety aglio olio. Jak si připravit domácí panna cottu?

Recept na panna cottu

Oblíbený dezert inspirovaný Itálií představuje panna cotta, lahodný smetanový dezert, který lze připravit na mnoho způsobů. Ozvláštnit se dá přidáním ovoce, čokoládových hoblinek nebo sirupu. 

Potřebné ingredience:

  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 2 ½ lžičky želatiny
  • 3 lžíce studené vody

Postup:

Ve studené vodě nechte nabobtnat želatinu, cca 5 minut. Mezitím v hrnci smíchejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Ohřívejte směs na středním ohni, ale dejte si pozor na to, ať se nevaří. Poté přidejte nabobtnalou želatinu a důkladně promíchejte, dokud se želatina úplně rozpustí.

Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, následně ji nalijte do malých pohárků. Panna cottu nechte vychladnout při pokojové teplotě a potom ji minimálně na 4 hodiny vložte chladit do lednice. Před podáváním dezert ozdobte podle svých preferencí a dobrou chuť!

 

Tip! Aby byla panna cotta nejen chutná, ale zároveň cenově příznivá, vyplatí se při nákupu surovin zohlednit akční nabídky uvedené na Kaufinu, slevovém portálu.

Udělejte si radost něčím hezkým

Jestli si Italové dávají na něčem záležet, pak je to jejich vzhled. Vydejte se proto na nákupy oblečení, a to ať už někam do butiku, nebo do bazaru. Skvěle jsou také online obchody či bazary, které častokrát nabízejí také cashback. Tedy že se vám po uskutečnění nákupu vrátí určité procento vynaložených finančních prostředků zpět na bankovní účet. Důraz ale obyvatelé Itálie kladou nejen na vkusně sladěné oblečení, ale také na celkovou krásu, kterou můžete podpořit rozmanitými domácími procedurami. Těmi nejoblíbenější jsou masky, ať už na obličej, nebo na vlasy. Mnohdy vám navíc k jejich přípravě postačí ingredience, které máte běžně doma. Jestliže vám něco schází, nahlédněte do Lidl letáku příští týden, abyste si suroviny zakoupili za co nejnižší ceny.

Vyživující maska na obličej

Nejkrásnější je taková pokožka, která je hydratována, tedy které nechybí žádné podstatné živiny. K tomu můžete přispět jak aplikováním vyživující avokádové masky, tak dostatečným pitným režimem

Potřebné ingredience:

  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Postup:

Avokádo společně s medem a olivovým olejem rozmačkejte a následně aplikujte na vyčištěnou pleť. Masku nechejte působit 20 minut, během nichž by mělo dojít ke vstřebání všech zdraví prospěšných látek. Poté masku důkladně smyjte a obličej si namažte běžně používaným krémem.