Hardcore Improshow, Manželské etudy i Třídní sraz. Startuje nová sezóna Divadla improvizace ODVAZ

21. září 2023, 10:14
Hardcore Improshow, Manželské etudy i Třídní sraz. Startuje nová sezóna Divadla improvizace ODVAZ

Ostravské improvizační divadlo Odvaz otevírá svou 11. sezónu. Už ve středu 6. září čeká všechny milovníky netradiční zábavy první bod programu - Improshow: Třídní sraz. Na různorodá představení a show osvědčených i zcela nových formátů se pak diváci mohou těšit téměř každou středu v prostorech kina Etáž v Dolních Vítkovicích.

Divadelní program tvoří kombinace představení vycházejících z reálných životních událostí, významných dat a svátků, ale i jedinečných show inspirovaných zahraniční tvorbou i vzešlých přímo z nápadů hereček a herců divadla. “Improvizace je úžasná v tom, že i stejný námět nebo téma pokaždé poskytne úplně jinou zábavu a zážitek. Repertoár se ale neustále snažíme ozvláštňovat. Zavedenou klasiku střídáme s úplnými novinkami, tvoříme vlastní věci. Některé formáty pak publiku přinášíme jako úplně první v republice,” popisuje Jakub Krejčí, herec a dramaturg divadla Odvaz.

Z oblíbených a už známých forem diváky tentokrát čeká například Filmová nebo Vánoční Improshow, stejně tak i Improvizační zápas nebo pravidelná soutěž o nejlepšího improvizátora Maestro. Do svého programu ale letos divadelníci přidali i řadu novinek, mezi nimi třeba cyklus lehce provázaných představení z nemocničního prostředí Seriál Hospitál nebo Improshow: Pohřeb nejen pro milovníky černého humoru.

“V posledních letech si naši diváci oblíbili takzvané longformy. V nich sledujeme víceméně ucelený příběh jednoho člověka, rodiny nebo třeba vesnice, a hromadu situací, které je potkávají. Řešíme tak sousedské problémy v Obecním výboru, staré křivdy  v Třídním srazu, zašmodrchané vztahy při Pohřbu, nebo hledáme vraha při Detektivce,” přibližuje Jakub Krejčí. Populární jsou ale i jiné typy improvizace. Milovníky poezie osloví Improslam, něco nového o lokálních osobnostech diváci zjistí při Impro Talk Show a intenzivnější výkon svých oblíbených herců si budou fanoušci moci užít při Impro Duo Show, kde vždy hraje celý večer jen jedna dvojice.

Pravidelně divadlo Odvaz hrává vždy ve středu od 19:00 v kině Etáž v Dolní oblasti VítkovicE, většina show je vhodná pro divačky a diváky každého věku. Existují ale i výjimky, například Hardcore Improshow a Improshow podle Tarantina jsou svým obsahem vhodné pouze pro dospělé.

O Divadle improvizace ODVAZ

Improvizační divadlo Odvaz, tak jak je svým divákům známé dnes, vzniklo v roce 2013 na základech původní improvizační skupiny Ostružiny. Za celou dobu svého fungování herečky a herci odehráli stovky představení nejen v Ostravě, ale po celé republice. Osobnosti Odvazu také dvakrát pořádaly jedinečný festival Improtřesk, léta vedou improvizační školu a organizují i výuku angličtiny. Mezi lety 2017 a 2021 fungovalo v centru Ostravy kamenné Divadlo improvizace ODVAZ, a to jako úplně první v republice.

1.5.2024, 19:00 – 21:00
Ať děláte, co děláte, tady se budete bavit! více
22.5.2024, 19:00 – 21:00
Opět se vrací tradiční Improzápas v němž se v nejrůznějších improvizačních disciplínách utkají herci divadla Odvaz rozdělení do... více
29.5.2024, 19:00 – 21:00
Tentokrát si vezmeme na paškál radosti a strasti života rodičů. více