Gočárova galerie je součástí Velkého otevření Automatických mlýnů

18. září 2023, 14:22
Gočárova galerie je součástí Velkého otevření Automatických mlýnů

Bývalý mlýn na břehu řeky Chrudimky z počátku 20. století je pardubickou prvotinou architekta Josefa Gočára a rovných sto let se zde mlelo obilí. Monumentální areál prochází od roku 2018 proměnou v kulturní čtvrť a mnohaleté úsilí vyvrcholí Velkým otevřením všech institucí na konci září. Do svých kalendářů si rozhodně poznačte víkendové datum 29. 9.–1. 10. 2023 s poznámkou, tam určitě musím být. Začínáme v pátek 29. 9. v 16:00 hodin. Program bude bohatý a pečlivě namletý pro všechny návštěvnické skupiny.

Gočárova galerie, sídlící v budově bývalé mlýnice, už své brány otevřela v červnu a celé léto byla přístupná nejširší veřejnosti. Nyní je součástí Velkého otevření a mimo společný doprovodný program zveme návštěvníky na vernisáže tří nových výstav, které slavnostně otevřeme v pátek 29. 9. 2023 v 18:30 hodin.

Výjimečné propojení generací výtvarníků a umělců od počátku 20. století až po současnost se zaměřením na lokality nynějšího Pardubického kraje nabídne výstava Blouděním k sobě. Nová stálá expozice s názvem Transmise je prezentací špičkových děl ze sbírek Gočárovy galerie a do třetice zveme na výstavu autorských šperků a objektů Velké malé radosti Pavla Herynka.
Veškeré informace najdete na: https://gocarovagalerie.cz/cs/programy/velke-otevreni-automatickych-mlynu