Divadlo Drak uvede Huckleberry Finna

16. únor 2023, 14:15
Divadlo Drak uvede Huckleberry Finna

První premiérou roku 2023 je v Divadle Drak autorská inscenace Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka Huckleberry Finn, která vychází ze slavného románu amerického spisovatele Marka Twaina Dobrodružství Huckleberry Finna.

Inscenace vypráví příběh chlapce, který je nucen se při dobrodružné cestě za svobodou utkat nejen se společenskými předsudky, ale i s vlastním sebepoznáním a přijetím. Tvůrci ve své interpretaci naplno využívají satirickou sílu Twainovy literární předlohy. Přetavují ji na jevišti v příběh Hucka, hrdiny s ostrým jazykem a dobrým srdcem, který hledá cestu k osobní svobodě v přímé konfrontaci k útlaku a dobovým předsudkům z nichž řada – včetně rasismu – přetrvává ve společnosti dodnes.

Repertoárová novinka Huckleberry Finn je určena divákům od 9 let a svým tématem navazuje na inscenace Bílý tesák a Cesta od téhož inscenačního týmu. Tvoří s nimi ucelenou trilogii dobrodružných příběhů o svobodě, která čerpá inspiraci v klasických dílech americké literatury a představuje je dětskému i dospívajícímu publiku formou autorského divadla.

Slavnostní premiéra inscenace proběhne ve Studiu Divadla Drak v sobotu 25. 2. 2023 ve dvou časech, od 17.00 a 19.30 hodin.
Nová inscenace Draku Huckleberry Finn je vhodná jak pro školní kolektivy, tak pro veřejnost a divadlo k ní nabízí metodické listy i lektorský program.

Autor fotografií ze zkoušek: Tomáš Roček