Bára Poláková vydává svůj první živák, připravila ho během nahrávání nové studiové desky

6. prosinec 2022, 10:43
Bára Poláková vydává svůj první živák, připravila ho během nahrávání nové studiové desky

Bára Poláková vydá v první polovině příštího roku své už třetí studiové album. Souběžně s nahráváním stihla na tento prosinec připravit unikátní release živých skladeb. Kompilace nese název Něhy a Dydjiny. Nápad na LP vznikl spontánně, Něhy a Dydjiny měly původně existovat pouze jako záznam na YouTube, kde je Bára v podobě one-shot videí zveřejnila. „Záznamy měly tak krásné reakce, že jsme se je rozhodli vydat na vinylu i digitálně." LP je dostupné v klasické černé barvě, nebo jako limitovaná editace v bílém provedení. Ta je v rámci předobjednávek už téměř vyprodaná.

Bára Poláková vydá v první polovině příštího roku své už třetí studiové album. Souběžně s nahráváním stihla na tento prosinec připravit unikátní release živých skladeb. Kompilace nese název Něhy a Dydjiny. Nápad na LP vznikl spontánně, Něhy a Dydjiny měly původně existovat pouze jako záznam na YouTube, kde je Bára v podobě one-shot videí zveřejnila. „Záznamy měly tak krásné reakce, že jsme se je rozhodli vydat na vinylu i digitálně." LP je dostupné v klasické černé barvě, nebo jako limitovaná editace v bílém provedení. Ta je v rámci předobjednávek už téměř vyprodaná.
 
Release doprovází unikátní koncertní turné "Něhy" po specifických místech České republiky. To odstartuje v dubnu příštího roku. „Přála jsem si natočit před létem pár písniček a pověsit to na YouTube. Jen tak, abychom natěšili fanoušky na letní koncerty. Myslela jsem, že víc budou rezonovat Dydjiny a úplně mě zaskočilo a dojalo zároveň, jak se lidí dotkly Něhy. Jejich komentáře, dopisy, vzkazy. Proto jsme se rozhodli postavit turné Něhy po různých zajímavých místech u nás." Konkrétní místa Bára brzy zveřejní na svém webu a sociálních sítích.
 
"Těším se na tu jinou, klidnou polohu, kterou taková místa přinesou. Zároveň ale divočení a tlak velkého zvuku neopouštíme. Během jara vyjde nová deska a potom i klasické turné. Tohle je taková bonusová deska a bonusové turné".
 
Bára Poláková je pětinásobnou držitelkou cen Anděl, získala je za svoje dvě dosud vydaná alba. Je autorkou či spoluautorkou textů i hudby a autorkou většiny námětů svých videoklipů. Je stále aktivní i jako herečka, a to hned v několika úspěšných filmech, mezi nimi jsou například Bábovky, Prvok, Šampón, Tečka, Karel, Kvartetonebo Krajina ve stínu. Za poslední dva zmíněné filmy získala nominace na Českého lva. K filmům Bábovky a Mazel a tajemství lesa vytvořila společně s Davidem Hlaváčem titulní písně PoloVina a Voda. 

Hudba je pro Báru i cestou k otevírání a podpoře celospolečenských témat, která potřebují pozornost nás všech. V písni Domů se spojila s Danem Bártou, skladba byla součástí kampaně Díky pěstounství. Společně s rapperem Katem nahrála titulní skladbu Jediná vteřina pro dokument Víta Klusáka. Snímek byl součástí kampanězaměřující se na nepřiměřenou rychlost jízdy autem. Bára je také dlouhodobým ambasadorem Centra Paraple a Sociální kliniky. Spolupracuje také s mezinárodní organizací Greenpeace.
 
Kompilace Něhy a Dydjiny vychází u vydavatelství Championship Music.