Army den již pošesté na Floře

29. duben 2023, 15:26

Uběhl rok a můžeme se opět těšit na Army den, který již pošesté proběhne v Atriu Flora v Praze a přilehlém okolí. Akce se uskuteční v sobotu 13. května od 9 do 18 hodin. Kromě toho nejzajímavějšího, co nabízí armádní technika, výzbroj a výstroj, se můžete těšit také na bohatý doprovodný program, který si užije celá rodina. Událost pro vás připravilo obchodní centrum ve spolupráci s Armádou České republiky, Hradní stráží a Vojenskou policií.

Army den_Flora

V polovině května se Atrium Flora i přilehlé okolí promění ve vojenskou základnu. Proběhne zde totiž šestý ročník oblíbeného Army dne. Malí i velcí návštěvníci se budou moci na vlastní oči přesvědčit, jak vypadá a funguje nejmodernější a nejzajímavější výbava naší armády. Navštivte s celou rodinou 13. května obchodní centrum na Floře a užijte si příjemné chvíle s vojáky.

Hlavním lákadlem Army dne v Atriu Flora bude rozhodně vojenská technika. Tu totiž jen tak na ulici nepotkáte. Těšit se můžete na obrněný transportér Pandur, samohybnou kanonovou houfnici Danu nebo odminovací komplet Boženu. Velmi zajímavou částí výstavy je bezpilotní prostředek vzdušného průzkumu Raven a pyrotechnický robot Talon. Zblízka si budete moci prohlédnout bezpilotní pozemní vozidlo UGV.

Jestli raději zkoušíte věci na vlastní kůži a role pozorovatele není nic pro vás, můžete využít airsoftovou střelnici v prostoru obchodního centra. Zde si vyzkoušíte, jaké to je zamířit na terč a trefit cíl.

army_Foto4

Na ty z vás, jež láká kariéra profesionálního vojáka, se těší armádní náboráři, kteří návštěvníkům představí možnosti uplatnění v ozbrojených silách, studium na vojenských školách, službu v aktivní záloze i účast na dobrovolném vojenském cvičení. Zájemci si dokonce budou moci vyzkoušet test fyzické zdatnosti, kterým musí projít uchazeči o službu vlasti.

Na hlavním pódiu bude celý den probíhat doprovodný program, který zabaví každého, kdo se rozhodne Floru navštívit. Vojáci předvedou ukázky boje zblízka, slaňování či výcvik armádních psů. Těšit se můžete i na přehlídku vojenských uniforem. Exhibiční vystoupení pro vás připravují příslušníci Čestné stráže AČR. A dozvíte se také něco o nezbytnosti správného vojenského maskování a umění kamufláže. Potkáte zde též celou řadu úspěšných armádních sportovců, kteří si pro Army den připravili ukázky aerobiku, karate a šermu. A aby toho nebylo málo, program zpestří třeba i Vojenský umělecký soubor Ondráš, který patří ke špičce ve svém oboru.

Přijďte v sobotu 13. května na Army den do obchodního centra Atrium Flora. Program bude více než pestrý a nabitý akcí, takže by byla škoda nebýt u toho. Akce je pro veřejnost zdarma.

Kompletní program Army dne v Atriu Flora najdete na webových stránkách http://www.atrium-flora.cz/ nebo na https://www.facebook.com/AtriumFlora.

army_Foto2