7krát3 vydává dnes druhou a opět vymazlenou desku

3. listopad 2022, 22:04
7krát3 vydává dnes druhou a opět vymazlenou desku

Držitel ceny Anděl a kometa českého hudebního nebe Štěpán Hebík aka 7krát3 přichází po dvou letech od vydání svého debutového alba I s druhou deskou. 

Deska se jmenuje jednoduše II. Pomocnou ruku přiložilo bezmála třicet hudebníků a hlasem přispěli Rytmus a talentovaná Erika Rein. Vyšla 1. listopadu a křest II proběhne 3. listopadu v pražském Lucerna Music Baru – s kapelou a řadou hostů. 
Pilotním singlem nové desky II je píseň YoYo, kde hostuje Slovenka Erika Rein. YoYo má výraznou groovy atmosféru díky basové lince Petra Bidla, a tradičně provokativní text, což je typickým znakem 7krát3. Jde o první Štěpánův duet se zpěvačkou, navíc sympaticky česko-slovenský. Eriky si Štěpán všiml ve slovenské talentové soutěži, a okamžitě ji oslovil. „Hned jsem věděl, že se zpěvačkou s takovou barvou hlasu a hudebním citem bych chtěl natočit song,“ dodává. Píseň YoYo vznikla na songwriterském soustředění, kde se Štěpán potkal v jednom týmu s Angličanem Joshuou Jamesem a českým muzikantem Marcellem. A i tihle dva jsou součástí skupiny celkem sedmadvaceti spolupracovníků, kteří na nové desce II zanechali svůj otisk. Singl se záměrně – a tak trochu jako za starých časů – nejdřív objevil v klasických FM rádiích. Pražské Expres FM ho nasadilo do playlistu exkluzivně jako první už 17. října.
 
Dva další songy, které jsou součástí nové desky, už se letos – a v dnešní době tradičně – objevily na YouTube, a to včetně klipů. Singly Vojín Ryan a Headphones jsou stylizované přesně v duchu Štěpánova osobitého vizuálního projevu.
 
Nová deska II je po výtvarné stránce ovlivněná poetikou starých přírodovědných dokumentů slavného francouzského oceánografa Jacqua-Yvese Cousteaua. „Viděl jsem autobiografický film o Cousteauovi a dost mě to zasáhlo. Hodně obětoval, aby mohl objevovat. Cítím to podobně. Moct něco lidem sdělit pro něho bylo důležitější, než ta mnohdy bouřlivá cesta, která k jeho cílům vedla... V hudbě je to často taky tak. Navíc, když jsem hledal inspiraci pro nové vizuály v knihovně, jeho dílo mi čirou náhodou padlo do ruky jako první,“ dodává k tomu Štěpán.  
 
Za posledních pár let toho mladý muzikant stihl hodně. Má za sebou úspěšnou spolupráci s respektovaným, i když zanikajícím labelem BiggBoss. Hudební scénu obohatil o vzájemné „featuringy“ třeba s Orionem, Vladimirem 518 nebo Mikem Trafikem právě v rámci zmíněného vydavatelství. Upozornil na sebe taky několika výraznými a povedenými televizními vystoupeními, která ho dostala do povědomí širší posluchačské společnosti, např. na cenách Anděl 2020 nebo na lockdownovém koncertě z Národního divadla Národ sobě - kultura sobě. Ve zlaté kapličce odehrál zatím svůj nejúspěšnější song Tygrovanej sprej s Jiřím Kornem. 
 
Deska II vyšla digitálně i fyzicky u Championship Music 1. listopadu 2022, a to včetně do té doby nestreamovaného singlu YoYo. Poprvé z ní nové songy 7krát3 zahraje 3. listopadu 2022 v pražském Lucerna Music Baru, kde ji za účasti zatím utajených hostů i pokřtí.