5 kroků k nalezení dokonalých pánských džín

17. únor 2020, 15:02
5 kroků k nalezení dokonalých pánských džín
Denim je vždy aktuální a nadčasový. Džíny jsou univerzální, hodí se k mnoha stylům a prakticky nikdy nevycházejí z módy. Pokud se tedy snažíte koupit nové kalhoty, udělejte vše pro to, aby vám perfektně seděly. Poradíme vám, jak si najít ty správné džíny.

Pět kroků, jak najít ty nejlepší džíny

1. Vyberte si správnou velikost

 

Když se rozhodnete koupit džíny, nemůžete sáhnout po prvním páru, ale měla by to být vaše velikost. Velikost džín se mírně liší od velikosti klasických kalhot, navíc některé značky džín mají svůj vlastní systém. V každém případě potřebujete vědět velikost pasu, obvod boků a výšku. Velikost džín se obvykle uvádí se 2 čísly. První je ekvivalentní velikosti pasu, druhé je vaše výška. Znát tyto údaje v systému velikosti znamená, že určitě najde to pravé. Počítejte s tím, že se džíny při nošení časem natahují. Pořiďte si pánské džíny v obchodě Bolf.cz.

 

2. Vyberte si perfektní střih

 

Existuje mnoho stylů džín - některé jsou běžnější, jiné méně často a popularita daného střihu vyplývá ze současných trendů. Pojďme se podívat na ty základní, které najdete nejčastěji v obchodě.

Skinny je nejužší z možných stylů – úzké nohavice jsou vhodné pro štíhlé muže. Pokud jsou vaše nohy kostnaté nebo boky a trup jsou docela vyvinuté, raději se jich vzdejte.

Slim - tento střih je docela vypasovaný, ale mírně volnější než skinny. Je vhodný pro všechny muže štíhlé postavy.

Zúžený - střih se zužujícími se nohavicemi dolů. Kalhoty pevně nedotahují nohy, a proto na většině siluet vypadají dobře. Také jsou opticky štíhlé, takže pokud máte silnější stehna, můžete snadno nosit džíny s takovým střihem.

Regular - je nejtradičnější střih. Nohavice jsou rovné a rovnoměrné po celé délce. Tento střih bude přínosem pro muže s většími rozměry, u štíhlých lidí to může vést k narušeným proporcím těla.

3. Zvolte vhodný materiál

 

Denimové džíny skládající se ze 100% bavlny jsou tuhé, silné a obtížně se kombinují. Jsou vhodné pro ty, kdo milují retro styl a ocení jedinečný vzhled více než pohodlí. Nejtradičnějším a mnohem šetrnějším řešením pro tělo je složení přibližně 98% bavlny a 2% elastanu. Tyto kalhoty jsou stále podobné tradičním džínám, ale přidání elastanu zajišťuje pohodlí a lepší pocit.

 

4. Vyberte džíny podle toho kdy a kam je budete nosit

 

Pravda je, že džíny jsou univerzální kalhoty, které jsou ideální pro stylizace pro různé příležitosti. Musí být přizpůsobeny mužskému tělu. Přizpůsobení se týká toho, jak kalhoty sedí od pasu ke stehnům nebo k pasu. Nezapomeňte hledat dokonale vybavené pánské džíny, které budou také pohodlné. Někdy to znamená, že abyste vypadali módně, měli byste si vybrat odvážné pánské džíny. Vybledlé, roztrhané, zastíněné, s otvory, s flitry, s barevnými skvrnami. 

 

5. Přizpůsobte džíny své postavě

 

Pokud jste hubený, zvolte fit nebo slim džíny. Štíhlý muž bude vypadat skvěle v kalhotách s úzkým střihem nebo úzkými nohavicemi. Existuje však rozdíl mezi vypasovanými a příliš těsnými kalhotami. Pro klasickou pánskou postavu potřebujete džíny, které mírně zdůrazňují svaly nohou, budou vypasované nahoře a nebudou příliš volné. Pro tento typ mužského těla je nejlepší zvolit tenké džíny s rovnými nohavicemi. Pro silnější postavu zvolte volné kalhoty rovného střihu.