Hradcem Králové s arch. Gočárem ~ Silvestrovská prohlídka

31.12.2023, 10:00 – 23:59

Prožijte Silvestr s architektem Gočárem! Hradcem Králové vás v neděli 31. prosince 2023 provede jeho nejslavnější stavitel. Zajímá vás architekturaurbanismus a historie?

Cena vstupenky: 900 Kč

Dozvíte se, jak se barokní pevnost za pouhých 30 let proměnila v Salón republiky, na který se jezdily dívat delegace ze všech koutů Evropy. Architekt vás zavede do míst, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane. Čeká vás jeden den v první republice plný dobové elegance. 

 ~~~ 

Program celodenní prohlídky 

10:00 se potkáme u Bílé věže, kde začíná dopolední část prohlídky Historický Hradec. Vyslechnete si vyprávění profesora Gočára o vývoji města a užijete si komentovanou vyhlídku z věže. Poté se vydáte na průzkum staré části města. 
Bílá věž – kaple sv. Klimenta – katedrála sv. Ducha – Galerie moderního umění – kobky odsouzenců v Šatlavě   

Ve 13:00 se zastavíme se na lehký oběd. 

Ve 14:00 pokračujeme od Klicperova divadla odpolední částí prohlídky s názvem Salón republiky. Budete žasnout nad koncepční promyšleností moderního města. V Gymnázium J. K. Tyla vás čeká přednáška profesora Gočára o vzniku Salónu republiky. 
Muzeum východních Čech – Masarykovo náměstí – Ulrichovo náměstí – Sbor kněze Ambrože – soubor Gočárových škol 

Program končí v 18:00 na Tylově nábřeží. Je možné s panem architektem pokračovat za ochutnávkou místního piva. 

V ceně jsou veškeré vstupy. Občerstvení si návštěvníci hradí sami. 

~~~ 

❗ PO ZAKOUPENÍ VSTUPENKY VOLEJTE PRŮVODCI PRO DALŠÍ INFORMACE NA ČÍSLO 777 637 888 ❗ 

Prohlídky jsou vhodné pro osoby starší 12 let. Lidem s omezenou hybností a rodičům s kočárky účast nedoporučujeme. Součástí jsou přestávky na osvěžení. V ceně jsou zahrnuty veškeré vstupy. Změna programu vyhrazena. 

SMS Ticket