Hudební festival Slatiňany - Dechové trio El GonzAles a Jiří Jablůnka

8.6.2024, 19:00 – 20:00

Ve dvou červnových víkendech se na zámeckém nádvoří a v místní Sokolovně uskuteční ll. ročník benefičního Hudebního festivalu Slatiňany.

Cena vstupenky: , , ,  Kč
Hudební festival Slatiňany - Dechové trio El GonzAles a Jiří Jablůnka
  • Adresa:
    Zámecký park 1
    Slatiňany 538 21

Koncert 8. 6. 2024, 19 hod., nádvoří Státního zámku Slatiňany:

Dechové trio El GonzAles, zpěv: Jiří Jablůnka

Žánrově odlišný koncert, na kterém zazní známé hudební kousky i muzikálové a filmové melodie v netradiční instrumentaci předních hráčů Moravské filharmonie Olomouc Elišky Honkové - flétna, Jana Dvořáka – fagot a Aleše Janečka - klarinet. Vystoupení zpestří svým zpěvem Jiří Jablůnka.

V případě deštivého počasí se koncert uskuteční v místním Kostele sv. Martina.


Benefiční rozměr.

Z každé vstupenky věnujeme 30% potřebným dětem našeho regionu prostřednictvím neziskové organizace Amalthea,z.s., Výtěžek bude využit na terapeutické služby pro děti z pěstounských rodin, děti týrané, či zneužívané. Služby jsou pro klienty zdarma.  Více informací: https://www.amalthea.cz/terapeuticke-sluzby

K benefičnímu účelu festivalu je založena veřejná sbírka s transparentním účtem u České spořitelny, číslo účtu: 6438976339/0800.

Součástí koncertů bude výstava fotografií uměleckého fotografa Jana Kočičáka Kočího, dokumentující práci terapeutů Amalthey z.s.  Dále budou vystaveny olejomalby vynikající malířky Milady Lenfeldové.

Posluchači budou moci využít nabídku občerstvení před začátkem i v přestávce koncertu jak na zámeckém nádvoří, tak v místní Sokolovně.

Předprodej vstupenek bude spuštěn v síti Ticketportal od března 2024.

Festival pořádá MgA. Iva Ryzová a spolek Acord, z.s. a záštitu nad ním laskavě převzal senátor Jan Tecl.

Dovolujeme si Vás také pozvat na koncert oblíbeného hudebního tělesa HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica

Koncert 15. 6. 2024, 19 hod., Sokolovna Slatiňany:

Hradišťan je ojedinělé seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, který v počátcích vycházel zejména z lidové tradice. Koncert se uskuteční na zahradě Sokolovny, v případě deště uvnitř.