Mistrovství světa barmanů! Mattoni Grand Drink proběhne v rámci zahájení karlovarské lázeňské sezony

4.5.2024, 9:30 – 18:00

Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink je celosvětově uznávanou barmanskou soutěží. Výroční 25. ročník, kterého se zúčastní 20 špičkových barmanů z celého světa, se odehraje v sobotu 4. května u karlovarského hotelu Thermal. Soutěžním dnem bude návštěvníky provázet moderátor Libor Bouček, o hudební doprovod se postará oblíbená bubenická show Wild Sticks.

Mistrovství světa barmanů! Mattoni Grand Drink proběhne v rámci zahájení karlovarské lázeňské sezony
  • Adresa:
    Ivana Petroviče Pavlova 2001/11
    Karlovy Vary 360 01

„Mattoni pracuje s profesionálními barmany na tvorbě a propagaci nealkoholických koktejlů již téměř třicet let. Soutěž Mattoni Grand Drink, na které spolupracujeme s Českou i Světovou barmanskou asociací, se za dobu svého konání stala jednou z nejuznávanějších barmanských soutěží na světě. Nealkoholické koktejly, které z ní vzejdou, běžně udávají celosvětové trendy a dlouhodobě dokazují, že i nealko drinky jsou chutné, originální i zábavné. A navíc jsou zdravější než alkoholické nápoje,“ říká Lutfia Volfová, tisková mluvčí Mattoni 1873.

Nealkoholické drinky se stávají stále větším trendem. To potvrzuje i český stříbrný finalista předchozího ročníku soutěže Mattoni Grand Drink a šéf karlovarského Becher's Baru Vítězslav Cirok: „Popularita nealkoholických koktejlů rok od roku stoupá a hosté se po nich ptají čím dál častěji. I proto věnujeme 20 % našeho nového koktejlového menu právě nealkoholickým drinkům.“

Své nejoriginálnější nealkoholické koktejly i své barmanské umění předvede v soutěži Mattoni Grand Drink v sobotu 4. května v Karlových Varech dvacítka nejlepších barmanů z celého světa. Českou republiku bude na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů reprezentovat Martin Vogeltanz s koktejlem Nature, který si postup do světového finále vybojoval v národním nominačním kole loni na podzim. Těšit se ale můžete i na soutěžící z exotických zemí, jako je Macao či Uruguay. Vybrané soutěžní drinky pak návštěvníci Karlových Varů budou moci ochutnat i v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary 2024, který bude probíhat od 28. června do 6. července.

Program barmanského mistrovství světa oživí moderátor Libor Bouček a jedinečná bubenická show v podání známého uskupení Wild Sticks. Pro návštěvníky bude navíc u hotelu Thermal připraveno příjemné posezení i Mattoni bar, kde si budou moci vychutnat nejoblíbenější nealkoholické koktejly. Vstup na akci je zdarma.