Květ(n)omluva - Zámek Loučeň

1.5.2024 – 31.5.2024, 23:59

Netradiční prohlídka, při které Vás zámkem kromě jednoho z členů knížecí rodiny provedou také květiny a budou Vám vyprávět svůj příběh. S květinami a s květinovou vílou Jiřinkou se potkáte i v zámeckém parku a ten kdo vyřeší tajenku, toho Jiřinka i odmění.

Květ(n)omluva - Zámek Loučeň
  • Adresa:
    Loučeň 1
    Loučeň 289 37

Květen je měsícem lásky. O té vám při prohlídkách zámku často vyprávíme. Tentokrát budou příběhy ze zámeckého života kromě průvodců vyprávět i květiny. Na loučeňský zámek totiž dorazí květomluva. Každá z nich vypráví svůj jedinečný příběh a v doprovodu knížecího komorníka, kněžny Marie nebo samotného knížete Alexandra se můžete těšit na krásný zážitek!

Píšete si se svými blízkými vzkazy? Na papírek na ledničku, na stůl, na nástěnku, nebo pomocí mobilu či tabletu? A víte, že myšlenky, vzkazy nebo city můžete vyjádřit i prostřednictvím květin? V minulosti se tak konalo v mnohem větší míře, a tak jsme se rozhodli květomluvu pozvat k nám na loučeňský zámek, abyste si malou ukázku mohli prohlédnout a něco se o ní dozvědět.

Jaké vzkazy si mezi sebou posílali kníže Alexandr a kněžna Marie, kteří spolu strávili 59 let společného života? Nebo princ Erich s kněžnou Gabrielou, kteří spolu měli devět dětí? A týká se květomluva jen lásky, nebo toho můžete květinami vyjádřit mnohem více? Možná vás překvapí, co už o květomluvě víte, a ještě více to, co o ní zatím netušíte.

Ve všední dny vždy ve 12:00, 14:00 a 16:00 hod. 

O víkendech pak každou hodinu od 11:00 - 17:00 hod.