Zelený čtvrtek v Národopisném muzeu
Když zelený čtvrtek, tak si podle tradice uvaříme zelené pokrmy. Polévku brčálku ze šťovíku a kopřivovou nádivku, z naší moderní kuchyně vyzkoušíme pesto z medvědího česneku na domácí bagetě.
-
Adresa:
Kinského zahrada, 98,
Praha 5, 150 00
- telefon: 257 214 806
- e-mail: [email protected]
- web: https://www.nm.cz/navstivte-nas/objekty/narodopisne-muzeum-narodniho-muzea
Lektorka Alena Anežka Gajdušková vás provede rokem našich babiček. Každý měsíc vás v Národopisném muzeu čeká odpolední workshop, během kterého se naučíte vařit tradiční pokrmy a nápoje typické pro dané roční období.
Alena Anežka Gajdušková (1971) je zahradní designérka jedlých permakulturních a přírodních zahrad, sběratelka a ctitelka domácích tradic a výrobních postupů našich babiček a prababiček. Znovuobjevitelka starých kulinářských receptů v souladu se zdravou výživou a trvalou udržitelností, lektorka a učitelka. Od roku 2018 je pravidelným hostem pořadu České televize Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli. Je hlavní autorkou knih Encyklopedie soběstačnosti I. a II. a autorkou knih Domácnosti našich babiček I. a II., Pečeme chleba z kvásku, děláme domácí těsta, Uchováváme potraviny bez elektrické energie, spoluautorka knih Staročeský perník a Vánoce a Velikonoce našich babiček. www.pozemskazahrada.cz
Začátek vždy v 17:00 h, cena jednoho workshopu 500 Kč.
Informace: Kateřina Musílková, [email protected]
Do 5 pracovních dnů od vyplnění elektronické přihlášky (níže na stránce) Vám zašleme na e-mail závazné potvrzení rezervace místa na workshopu a variabilní symbol k uhrazení ceny workshopu na účet muzea. Přihláška nabývá své platnosti v momentě připsání platby na účet Národního muzea. Platbu je nutné uhradit do 7 dnů od obdržení variabilního symbolu, v opačném případě Vaše rezervace propadá.