Royal Classical Ballet - Labutí jezero v Praze

28.11.2024, 19:00 – 21:00

ROYAL LONDON BALLET - LABUTÍ JEZERO
Nejslavnější balet světa Labutí jezero v podání sólistů z Royal London Ballet poprvé v ČR

Nádherná hudba, dojemný příběh o věrné lásce, a především skvělé baletní výkony sólistů Royal London Ballet a dalších členů mezinárodního souboru navazuje na tradici vánočních baletních představení v Praze, Brně a Ostravě.

Cena vstupenky: 790-2990 Kč
Royal Classical Ballet - Labutí jezero v Praze
  • Adresa:
    5. května 1640/65
    Praha 4 140 00

Royal London Ballet patří k londýnskému Opera House a pojí je dlouhá společná historie, která se začala psát v roce 1732. Již v roce 1734 zde bylo uvedeno první baletní představení. Od té doby jak divadelní, tak baletní soubor dosáhl světové proslulosti. Sólisté Roayal London Ballet se spolu s mezinárodním týmem poprvé představí v České republice.

Labutí jezero od P. I. Čajkovského je snad nejznámějším baletním dílem na světě. Jeviště plné ladných baletek - labutí - vznášejících se na špičkách nad "hladinou" si zamilují nejen baletní nadšenci, ale i běžné kulturní publikum. Představení je svoji pohádkovou atmosférou a velmi melodickou hudbou vhodné i pro starší děti. Romantický příběh prince Siegfrieda a krásné princezny Odetty zakleté do podoby labutě představuje základní kámen klasické baletní školy a již téměř stopadesát let patří k nejúspěšnějším titulům světových divadel.