Carel Kraayenhof Quartet - Mahenovo divadlo

4.3.2024, 19:00 – 20:30

„Ástor Piazzolla“ – koncert na počest tohoto světoznámého argentinského hudebního skladatele. Carel Kraayenhof Quartet uctí svůj hudební idol Astora Piazzollu u příležitosti jeho stých narozenin. Pro bandoneonistu Carela Kraayenhofa je Astor Piazzolla hudebním kmotrem, skutečným hrdinou, který ovlivnil a utvářel celý jeho život.

Cena vstupenky: 250-790 Kč

Kraayenhofovo vystoupení na nizozemské královské svatbě zanechalo mnoho lidí hluboce dojatých Piazzollovou melancholickou a silnou hudbou.

Jestliže je Carel Piazzollovo hudební dítě, pak basák Jaap Branderhorst a houslista Bert Vos jsou jeho vnuci. Klavírista Juan Pablo Dobal z Buenos Aires měl také v mladém věku vřelý vztah k Piazzollově hudbě. Doprovázel Amelitu Baltar, Astorovu milenku a první interpretku jeho balad a písní. Tito čtyři tangueros společně cestují po světě již více než 10 let se svým Sexteto Canyengue a Carel Kraayenhof Ensemble. Společně také natočili osm CD. Speciálně pro tento divadelní koncertní program nyní vytvořili Carel Kraayenhof Quartet.

V « Celebrating Piazzolla “ se instrumentální poklady střídají s pestrými osobními příběhy od Carela a jeho hudebních společníků.