HYB4 Hudba: Waterbased + Máří

12.10.2023, 19:30 – 23:00

Něžné a přitom temné ozvěny dream popu a trip-hopu v podání slovenské kapely Waterbased a zpěvačky Máří ohlášují příchod podzimu do Hybernské.

Cena vstupenky: 200 Kč
Waterbased
Slovenská dvojice Julls Mihalyiová a Ľubo Krajňák tvořící v Praze spojuje něhu a intimitu lidskosti s vnitřní explozí pocitů. Toto spojení má v sobě organismus plný krásy a ostnů, který ukazuje souboj temné impulzivity. Zpřítomňuje lidi a propojuje je s jejich vlastními prožitky. Projekt byl nominován na cenu Radio Head Awards 2020 v kategorii Objev roku. Český časopis Fullmoon duo zařadil mezi „11 nadějí ze Slovenska“ (2021). Svou hudbu již představili na festivalech jako SHARPE (SK), Beseda u bigbítu (CZ) nebo Takt (SRB). Po dvou letech práce a koncertování představili Waterbased první singly L.gain, Polaroid a Nothing z debutového alba Silent Regions. Album obsahuje texty psané z místa zmatku. Z místa, které hledá identitu a zpochybňuje některé rysy společnosti. Posluchač je ponořen do organismu zpovědi, kde prostor zhmotňuje zvukový design producentů Isama Zing a Aid Kid. Hudební tření žánrů dream/art pop, noise, trip hop vytváří generativně originální kombinace proměněných těles v promyšlené hře. Debutové album Silent Regions vyšlo v březnu 2023 pod hlavičkou Deadred records a bylo představeno na jarním turné po slovenských a českých městech společně s českým duem Khoiba. V roce 2023 Waterbased rozšířili svou koncertní sestavu a již nyní je můžete vidět hrát společně s bubeníkem Johnem Clardym z americké kapely Tera Melos.
 
Máří
Máří vydala debutové album Léto znovu přijde!
„Moje texty na prvním albu mapují jedno konkrétní období. Období silných emocí, které bych označila asi začátkem mého dospívání. Když se ohlédnu zpátky, přijde mi většinou jako jedna dlouhá zima. Na desce se dotýkám také tématu naděje a vyrovnávání se se změnou. Možná i proto se album jmenuje Léto znovu přijde.”
Debutové album Máří kombinuje zvuky kytar, synthů, elektra a popu s ruchy pražských ulic. Autorské texty jsou výpovědí mladé dívky, která díky autentickému projevu dokáže posluchače vtáhnout do světa dospívání a večerního města. Spoluautorem alba je multiinstrumentalista a skladatel Šimon Keller.