Svátky hudby v Praze - Václav Hudeček a K2

19.3.2024, 19:30 – 21:00

Březnový program pražského komorního cyklu houslisty Václava Hudečka s názvem Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté, nabízí setkání s dvěma předními českými umělkyněmi, které pojí stejné křestní jméno. Dvě Kateřiny, sopranistka Kněžíková a harfistka Englichová, koncertující pod zkratkou K2, vystoupí společně s dvěma mladými talentovaným reprezentantkami svých oborů 19. března od půl osmé večer v Sále Pražské konzervatoře. Zazní skladby českých a francouzských autorů.

Cena vstupenky: od 300 Kč

Duo K2 jedné z nejúspěšnějších českých sopranistek Kateřiny Kněžíkové a výrazné harfové osobnosti Kateřiny Englichové představuje ne zcela běžné spojení harfy a hlasu a vzniklo s cílem objevit pod nánosem zvyku znovu čistou krásu. V repertoáru složeném převážně z české hudby, kterou obě umělkyně okořeňují zejména francouzskými skladbami, dokazují, že je spojuje stejný způsob porozumění hudbě. Ostatně za své debutové album získaly i prestižní cenu Classic Prague Awards.

Pro svůj koncert v rámci Svátků hudby v Praze si přizvali navíc i zástupkyně nejmladší generace,    Blanku Konvalinkovou, která studuje šestý ročník Pražské konzervatoře a Veroniku Chamolovou z pražské Konzervatoře Jana Deyla a jednu z nejlepších účastnic stipendijního programu MenArt. Večer otevře Meditace z opery Thaïs Julese Masseneta a Janáčkova skladba Zdrávas Maria, ve kterých se postupně kromě dámských hostů představí i sám houslista Václav Hudeček. V následujícím bloku zazní Písně k loutně na středověkou milostnou poezii Petra Ebena a výběr z Moravské lidové poezie Leoše Janáčka. Po duo K2 uvede Debussyho Dva tance pro harfu, kde dostane příležitost i Blanka Konvalinková a v písňovém cyklu Písničky na jednu stránku od Bohuslava Martinů představí Kateřina Kněžíková svoji frekventantku Veroniku Chamolovou. Vyvrcholením večera bude uvedení árie Měsíčku na nebi hlubokém z Dvořákovy opery Rusalka v úpravě pro soprán a harfu.

Více informací a možnost zakoupit si vstupenky na www.svatkyhudbyvpraze.cz.

Generálním partnerem festivalu je pojišťovna Kooperativa.