Tip na výlet - Čechova Stodola -

19.2.2023 – 19.2.2024, 23:59

Čechova stodola je jedinečný výletní cíl se nachází v malebné obci Buková u Příbramě, severozápadně od města Příbram. Jedná se o vskutku nádherné místo pro odpočinek a výlet s dětmi. Zajímají Vás další tipy kam s dětmi?

Objekt je muzeem, kde se během roku střídají expozice. Je zde na vás připravena vždy jedna ze čtyř tematických výstav.  V lednu a únoru si zde prohlédnete expozici Masopustní stodola. Výstava vám nastíní masopustní tradice a řezník Krkovička vám zde přiblíží tradice pravých domácích zabijaček. V jarních měsících narazíte na expozici Velikonoční stodola s tradicemi, kde vám představí jarní tradice a Velikonoční zvyky, povypráví o pálení čarodějnic nebo o stavění májek.

Čechova stodola

V teplých měsících zde zastihnete expozici Staré pověsti české. Výstavou vás naučnou, ale i zábavnou formou provede bájná kněžna Libuše nebo Praotec Čech. Tato expozice je v polovině září a říjnu propojena s akcí Dýňování, kde je pro děti připravena strašidelná stezka odvahy plná bubáků, strašidel a pavouků. V adventním a Vánočním čase probíhá Vánoční stodola, kde si můžete prohlédnout mnoho obrazů a figurín. Výstavou vás provede anděl a v pekle vás přivítají živí čerti.

Čechova stodola

Při své návštěvě můžete využít oblíbené tematické tvořivé dílny, kde si děti, ale i dospělí mohou vyrobit vlastní výrobek, který se vždy tematicky dotýká dané výstavy.

V klidném prostředí Čechovy stodoly se pak odeberte občerstvit u starých kachlových kamen, to pak káva chutná hned lépe. K vidění jsou zde domácí zvířata, která naleznete v zahradě. Mile vás překvapí bylinková zahrádka a malé návštěvníky nadchne dětské pískoviště se skluzavkou a houpačkou.

Pokud se rozmýšlíte, kam na výlet s dětmi o víkendu, svátku či o prázdninách, vyjížďkou sem si zaručeně připravíte smysluplně strávený čas. Tipy na výlet.

Návštěvu tohoto místa můžete spojit s dalšími oblíbenými výletními místy v okolí. V nedaleké Příbrami stojí za návštěvu Hornické muzeum. Jistě také nevynechte volnočasový areál Nový rybník či poutní místo Svatá Hora. Pokud se sem vydáte v letních měsících, zamiřte do blízkých Jinců, kde se můžete osvěžit v přírodním koupacím biotopu.