The Subways zahrají v Klubu Fléda

25.3.2023, 21:00 – 23:00

Britská trojice The Subways se po několikaletém klidnějším období vyplněném studiem a výchovou dětí vrací na světová pódia. Přijď zažít stagediving, zapařit na legendární hitovky a zjistit kam se kapela posunula.

Cena vstupenky: 586 Kč

Britská kapela proslulá melodickou kombinací popu, rocku a punku, bezbřehou koncertní energií a přímočarostí skladeb hrála na Flédě už v roce 2015. Tehdy bohužel bez Joshe, který si musel vzít zdravotní dovolenou a načerpat nové síly na boj se svou nemocí, Aspergrovým syndromem. Po turné se kapela po deseti letech neustálého koncertování rozhodla zvolnit tempo a věnovat se i jiným věcem než jen hudbě. Billy studoval anglickou literaturu na Cambridge, Charlotte se stala mámou a studentkou osobního rozvoje a Josh se ve Francii věnoval výchově své dcery. Nikdy nepřestali hrát a skládat nové věci.

Skupina ve složení Billy Lunn (kytara, zpěv), Charlotte Cooper (baskytara, zpěv) a Josh Morgan (bicí) se dala dohromady v roce 2000. Zlom v kariéře revivalové kapely nastal v roce 2005, kdy získala možnost hrát na festivalu Glastonbury a vydala debutové album Young for Eternity, se kterým nenávratně, hlučně a ambiciózně vpadli na světovou hudební scénu. V té době bylo Billymu 20, Charlottě 16 a Joshovi podobně) a jejich hity WithYou, Oh, Yeah a Rock & Roll Queen uváděly v nadšení nejen jejich generaci.