Staňte Lovci znaků v interaktivní expozici

19.10.2022 – 31.3.2023, 23:59

Plzeňské DEPO2015 připravilo pro rodiny s dětmi interaktivní expozici založenou na světelném designu festivalu BLIK BLIK. Na dobrodružné výpravě mají návštěvníci coby Lovci znaků za úkol si poradit s 15 exponáty. Zábavy si přitom užijí do sytosti a zjistí, že i písmo může být velké dobrodružství.

Cena vstupenky: 80 - 400 Kč

Po úspěšných projektech Digitální hřiště a Tajuplný les tentokrát zážitková výstava provede malé i velké návštěvníky netradičně pojatým světem písma, znaků, šifer a komunikace. Musí se domluvit s robotem Blablátorem, porazit světelnou šibenici, napsat text v klínovém písmu, doslova vydupat písmena na klávesnici obřího psacího stroje nebo vyčistit videomappingové město od reklam. Při svojí cestě musí navíc rozluštit zašifrovanou zprávu, která je dovede nejen k cíli expozice, ale také k zasloužené odměně. Výstava Lovci znaků startuje 19. října a potrvá do 31. března 2023. Lov začíná!

Expozice je vhodná pro děti alespoň se základní znalostí písmen a je bezbariérová, přístupná i pro rodiny s kočárky a vozíčkáře. Výstava je otevřena ve všední dny od 14.00 do 18.00, o víkendech, státních svátcích a školních prázdninách od 10.00 do 18.00. Vstup do výstavy je organizován po hodinových intervalech ve skupině 30 osob. Návštěvníci si tak mohou předem zakoupit vstupenky na daný den i hodinu. Je tak zajištěn prostor a komfort, aby si výstavu skutečně užili.

Více informací ZDE.