TŘEBOŇ - DOMANÍN: pěvecký koncert mezzosopranistky EDITY ADLEROVÉ v kapli Schwarzenberské hrobky

22.7.2021, 19:30 – 20:30

Mezzosopranistka Edita Adlerová vystudovala konzervatoř v Pardubicích u prof. Svatavy Šubrtové. V roce 1991 absolvovala s rolí Carmen G. Bizeta v divadle J. K. Tyla v Plzni a stala se tak nejmladší Carmen v historii české opery. 

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Režisérka Tereza Kopáčová natočila dokumentární film „Něco z Carmen“, který zaznamenal její práci na této roli a byl uveden v České televizi.

Věnuje se převážně koncertní činnosti – zpívá sólové party oratorií s orchestry, účinkuje i v programech s komorním obsazením. Vytváří autorské moderované hudební projekty, jako například „Carmen a Flamenco“, „Ave Maria“ nebo „George Gershwin – Muž, který neodešel“.

Společně se sopranistkou Annou Hlavenkovou založila soubor Canto Dolce, který se zaměřuje na barokní hudbu.

Vystupuje na významných mezinárodních festivalech – Pražské jaro, Classique au large (Francie), Music festival Gorizia (Itálie), Smetanova Litomyšl, Struny podzimu, Třeboňská nokturna, Hudební festival L. van Beethovena aj.

Jako sólistka vystupuje s českými i zahraničními orchestry a předními dirigenty – Serge Baudo, Petr Altrichter, Leonardo Martinez, Banjamin Ashkenazy, Charles Olivieri – Munroe, Jose Miguel Rodilla aj. v nejlepších koncertních sálech – Palau de la Música Catalana Barcelona nebo KKL Luzern aj.

V komorních projektech permanentně spolupracuje s vynikajícími umělci – klavíristé Emmanuel Quiquemelle (Francie), Věra Mullerová nebo Adam Skoumal, sopranistka Gabriela Beňačková, varhaník Vladimír Roubal nebo kytarista Miroslav Žára.

Spolupodílela se na několika CD, natočila dvě profilová.

Její interpretaci mnohých hudebních děl mohli slyšet posluchači v Německu, Rakousku, Francii, Itálii, Polsku, Slovensku, Rumunsku, Moldávii, Lotyšsku, Gruzii, Švýcarsku, Španělsku, Portugalsku, Maroku, Egyptě a Spojených Arabských Emirátech.

Pro prohloubení své specializace a teoretického přehledu v současné době studuje obor Hudební věda na Masarykově univerzitě v Brně.

Pro množství získaných zkušeností a pro svou zálibu ve výuce své schopnosti zúročuje a předává studentům Konzervatoře Teplice a ve vlastním hudebním studiu VOICE & MUSIC na Praze 1.

Program složený z vážné hudby bude upřesněn v průběhu jara 2021.

Více o umělkyni: Edita Adlerová – Mezzosoprano (editaadlerova.cz)
Produkční zastoupení: Umělecká agentura ČAJKA (hudbacajka.cz)