DAR SLAVNOSTI - doprovodný program k výstavě Šlechtické slavnosti a zábavy

13.9.2022, 10:00 – 28.10.2022, 17:00

Pro žáky a studenty ZŠ a SŠ a pro rodiny s dětmi je ve výstavě Šlechtické slavnosti a zábavy připraven doprovodný didaktický program Dar slavnosti.

Cena vstupenky: 50 Kč

Slavnosti šlechticů bývaly mimořádnou přehlídkou moci a přepychu. Bývaly příležitostí k setkávání, prezentaci a komunikaci, ale především byly radostným okamžikem a vítanou změnou všedních dnů. Jejich přípravy byly velmi nákladné a podíleli se na nich lidé nejrůznějších profesí.

Zveme vás na zámek do Českého Krumlova do nově otevřené Galerie Mincovna na výstavu Šlechtické slavnosti a zábavy, kde budeme s dětmi zjišťovat, co vše slavnost obnáší, jaké známe její podoby, jak náročná byla její příprava i jakým pravidlům a dovednostem se šlechtici již od dětství učili. Nasbíráme inspiraci i pro slavnosti dnešních dnů. Na II. zámeckém nádvoří je za příznivého počasí připravena řada historických venkovních her.

  • Termín: září + říjen 2022 (kromě pondělí)
  • Doba trvání: 45 minut ve výstavě a 45 minut ve venkovním prostoru dobového hřiště na II. zámeckém nádvoří. Celkový čas 90 minut.
  • Na program je třeba se předem přihlásit.
  • Kontakt: Eva Neprašová, tel. 777 454 383, e-mail: [email protected]

Pozn. Školní třída bude zpravidla rozdělena na dvě skupiny, budou ji provázet dva lektoři. Způsob vedení programu ovlivňuje počasí, věk a počet dětí ve skupině.