Když salonem zněla hudba - výstava na zámku Rájec nad Svitavou

1.7.2022, 9:00 – 3.7.2022, 16:30

Státní zámek Rájec nad Svitavou ve spolupráci ze Státními zámky Jaroměřice nad Rokytnou a Náměšť nad Oslavou připravil výstavu s názvem Když salonem zněla hudba. Ta je přístupná během prohlídky Privátních a hostinských apartmánů (II. prohlídková trasa) rájeckého zámku od 1. července do 4. září 2022.

Cena vstupenky: 170 Kč, , ,  Kč

Když salonem zněla hudba je výstava představující skryté hudební sbírky Státních zámků Rájec nad Svitavou, Jaroměřice nad Rokytnou a Náměšť nad Oslavou. Soukromé apartmány doplnily hudební nástroje, gramofon, flašinety, hrací skříňky a další předměty dokladují jednoduché domácí muzicírování a zvuky v aristokratických salonech. Součástí výstavy je také mimořádné otevření Hudebního pokoje s klavírem. Výstava je zařazena do programu Roku šlechtických slavností 2022.

Výstava je umístěna na Státním zámku Rájec nad Svitavou (Blanenská 1, Rájec-Jestřebí), v privátních a hostinských apartmánech (II. prohlídkový okruh) v 1. patře zámku. Výstavu je možné navštívit v rámci prohlídek II. prohlídkového okruhu s průvodcem,  od úterý do neděle, vždy od 10 do 16 hodin.

Vstupenky na II. prohlídkovou trasu s výstavou lze koupit on-line nebo pro skupiny rezervovat na tel. +420 516 432 013.