Dobrodružný zábavně vzdělávací park Šmoulové – Magický svět v Brně

10.3.2023, 9:00 – 3.9.2023, 19:00
Dobrodružný zábavně vzdělávací park Šmoulové – Magický svět do České republiky poprvé přináší svět šmoulů doslova v nadživotní velikosti. Šmoulové, kteří jsou velcí jako pouhá 3 jablka postavená na sebe, zvou děti i dospělé přímo do svých houbových domečků, které jsou tak veliké, že se do nich snadno vejde dítě i dospělák.
Cena vstupenky: od 280 Kč

Šmoulí kouzelný les nabízí mnoho objevů a interaktivních dobrodružství. Děti zjistí, kterému ze šmoulů se nejvíce podobají, a také se naučí mluvit šmoulí řečí. Hlavně se však všichni společně a hravou formou dozví o tom, jak chránit nejen šmoulí, ale i ten náš lidský les. Spolu s malými šmouly tak všichni prožijí napínavé dobrodružství o záchraně přírody, kde společně uniknou vzteklému kocourovi Azraelovi a poté zvítězí nad zákeřným čarodějem Gargamelem a jeho strašlivým strojem.

VIRTUÁLNÍ  REALITA A ZÁBAVNÍ PARK

Velké šmoulí dobrodružství je zakončeno romantickým letem na čápovi, který děti ve virtuální realitě přenese do animovaného světa šmoulů. Tím ale dobrodružství zdaleka nekončí. Dalších více než 3000 m² zábavy čeká návštěvníky o patro výš. Obrovská LEGO herna, dopravní hřiště, závody autíček a jako první a jediná v Brně: dráha pro kolečkové brusle.

Chtěli jsme udělat velké zábavně vzdělávací centrum, odkud se vám nebude chtít odejít. Veliká Šmoulí vesnice je nádherná a navíc interaktivní, doslova se v ní proměníte v malého šmoulu. Vesnice zabírá celé přízemí pavilonu C na Výstavišti Brno, kde jsme před tím měli oblíbenou výstavu Tutanchamon. Naučíte se tam šmoulí řeči, a ještě přemůžete zlého Gargamela. V prvním patře je stejně velký prostor věnovaný dětským hřištím, LEGU a také dráze pro kolečkové brusle, aby se u nás nenudily ani starší děti. Je to místo, kde se budou bavit všichni členové rodiny od nejmenších po největší. A samozřejmě součástí je i malé občerstvení,“ popisuje nový zábavně vzdělávací park Květa Havelková ze společnosti JVS GROUP, pořadatele akce.

ZÁBAVA SPOJENÁ S POZNÁNÍM

Šmoulové – Magický svět přináší nejen zábavu, ale i poznání. Posláním celého parku je inspirovat děti k ochraně životního prostředí a je připraven také vzdělávací program pro školní třídy. Děti se zde zábavnou formou dozvědí o nutnosti ochrany přírody, klimatické změně, ale také podrobnosti o životě v našem českém lese. Zábavně vzdělávací park Šmoulové – Magický svět pomáhá učitelům mluvit s dětmi o složitých tématech jednoduchým způsobem, a nadchnout tak děti pro ochranu přírody.

​ŠMOULOVÉ NÁS BAVÍ UŽ 65 LET

Roztomilí modří trpaslíci okouzlují své dětské i dospělé fanoušky již 65 let. Kreslíř Peyo vytvořil první modré postavičky už v roce 1958, tehdy se objevovaly po zahrání na kouzelnou flétnu. Původně vedlejší postavy jeho komiksu si rychle získaly svoje fanoušky a v roce 1959 už měly svůj vlastní komiks. První, ještě černobílý film vznikl v roce 1965. Opravdové šmoulí šílenství odstartoval americko-belgický seriál, který na začátku 80. let vysílaly snad všechny TV stanice světa.

Popularita dobrosrdečných modrých trpaslíků, kteří bojují se zlým čarodějem Gargamelem a jeho kocourem Azraelem, se přenesla i do 21. století. Navíc je podpořena úspěšnými celovečerními filmy a novými seriály, které již využívají nejmodernější technologie 3D animace.