Advent ve vozovně Střešovice!

26.11.2022, 16:00 – 28.12.2022, 17:00

V sobotu 26.11. na nás dýchne jeden z prvních závanů letošních Vánoc. Naše muzeum bude mít otevřeno všechny víkendy a zavře se jen na Štědrý den a 1.svátek Vánoční. 26. a 28.12. budeme mít opět otevřeno.

Sobota 26.11.2022 bude přece jen trochu zvláštní den. V 16 hodin večer se na dvoře vozovny sejdou všechna tolik populární vánoční vozidla.

Výčet vozidel je letos rozsáhlý, ale mezi ty nejzajímavější rozhodně patří historická tramvaj 2210, kterou můžete o víkendech potkat na lince 42. Dále dvě ikonické tramvaje, které budou jezdit střídavě každý den na lince 23, legendární „Mazačku“, kterou můžete on-line sledovat na webu nebo i moderní tramvaje, které projedou v období Adventu většinu tramvajových linek v Praze. Nebude chybět ani zástupce autobusů. Jízdní řády a podrobnosti najdete na stránce www.dpp.cz.

Ovšem před slavnostním rozsvícením vozidel, posvětí Dominik kardinál Duka sochu sv.Kryštofa. Svatý Kryštof je patronem řidičů i cestujících a bude tak hlídat všechny naše cesty, a to ať jste za volantem či ne.

Následující víkend patří dalšímu svatému. Svatý Mikuláš zavítá do našeho Muzea MHD 4.12. v odpoledních hodinám. Dobrým dětem za básničku přinese něco na zub a ty zlobivé se budou zpovídat samotnému čertu.

Do konce roku naše Muzeum stále nabízí množství akcí pro malé i velké. Přijďte k nám do Muzea MHD, poznejte, jak cestovali naši předkové a nechte se vtáhnout do minulosti třeba v jedné z našich tramvajových linek – historické linky 42 nebo nostalgické linky 23.

Více podrobných informací na sociálních sítích @muzeumMHD

Foto: ©Milan Mužátko, Jan Kříž