Džungle, která nespí – večerní provázení skleníkem Fata Morgana

6.1.2023, 17:00 – 31.3.2023, 20:00

Navštívit tropický deštný prales v noci, to se podaří opravdu jen málokomu. Ve skleníku Fata Morgana tuto možnost máte. Přijďte se projít džunglí, která nespí.

Na konec sezóny botanická zahrada opět připravuje večerní komentované procházky setmělými prostory skleníku Fata Morgana. Noční návštěva expozice poskytuje zcela jiný zážitek než návštěva ve dne. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní, skleníkem se nese koncertování tropických žabek.

Skleník Fata Morgana je v zimním období oázou plnou života a zeleně, a panuje zde klima exotických krajin. Zeleň vzrostlých stromů a kapradin doplňují kvetoucí begonie, orchideje a další tropické rostliny. I džungle má svou duši. Ta ani po setmění neusíná, naopak pulzuje životem, tajemnými vůněmi a zvuky. Celý skleník prostupuje atmosféra setmělého pralesa naplněná kuňkáním drobných tropických žabek a tajemným osvětlením. Během noci intenzivněji voní některé druhy rostlin. Tento jedinečný zážitek vám zprostředkujeme během komentovaných večerních prohlídek.

Netradiční komentované prohlídky skleníkem Fata Morgana trvají přibližně jednu hodinu. Je nutné si předem rezervovat místo vyplněním jednoduchého formuláře na webu botanické zahrady. Rezervace je vždy potvrzena e-mailem a je závazná.

Dospělí zaplatí za prohlídku v rámci programu Džungle, která nespí 250 Kč, děti od 6 do 15 let 150 Kč.

Další informace na www.botanicka.cz