Festival udržitelnosti v Metropoli Zličín

1.10.2022, 14:00 – 29.10.2022, 17:00

Prvním říjnem vypukne v Metropoli Zličín Festival udržitelnosti, který bude probíhat po celý měsíc. Každou sobotu vždy od 14:00 do 17:00 nabídne zájemcům možnost zúčastnit se zajímavých tematických workshopů s jedním hlavním cílem motivovat a inspirovat návštěvníky k šetrnému přístupu k životnímu prostředí.

Celý měsíc říjen se mohou návštěvníci Metropole Zličín těšit na rozmanitý program zaměřený na udržitelnost, který otevře řadu zajímavých a podnětných témat. Pod taktovkou společnosti Potex bude první a poslední víkend patřit cirkulární módě a opětovnému použití textilu. Téma redukce odpadu v každodenním životě a náhrady jednorázových materiálů těmi recyklovatelnými otevře druhý víkend nezisková organizace Zerowasters. Další říjnovou sobotu pak nezisková organizace ProVeg představí tipy na domácí tvoření a recepty z rostlinných ingrediencí, na programu je také autogramiáda Nikolety Kováčové alias Surové dcerky a její nejnovější knihy Slovegan 3. Předposlední víkend bude pak v Metropoli Zličín patřit tématům kompostování ve městě a třídění bioodpadu, která představí odborníci z organizace Kokoza.

Udržitelné workshopy i výstavy

V rámci říjnového Festivalu udržitelnosti se návštěvníci Metropole Zličín mohou těšit na nabitý program plný tvůrčích workshopů, rad a tipů i doprovodných výstav. Seznámit se bude možné například s projektem REkrabička a REkelímek nebo s 3D tiskárnou a uměním organizace Plastenco Design.

Workshopy a bohatý program budou v Metropoli Zličín probíhat každou říjnovou sobotu od 14:00 do 17:00 a pro členy věrnostního programu, do kterého se lze jednoduše a rychle přihlásit na webu Metropole Zličín, budou zcela zdarma. Instalace s informacemi od zapojených organizací budou k vidění vždy po celý týden od 9:00 do 21:00 na centrálním náměstí v Metropoli Zličín. Více informací o Festivalu udržitelnosti najdete na www.metropole.cz.

PROGRAM

Celý říjen Výstava REkrabička a REkelímek
sobota 1.10. Potex: Udržitelná a cirkulární móda
sobota 8.10. Zerowasters: Zkoušíme žít bez odpadu –, stánek REkrabiček a REkelímek
sobota 15.10. Proveg: Budoucnost na talíři, Surová Dcérka. autogramiáda
sobota 22.10. Kokoza: Kompostování ve městě
neděle 23.10. Plastenco: 3D tiskárna
sobota 29.10. Potex: Udržitelná a cirkulární móda a zakončení