NESTOR KEA v liberecké zoologické zahradě

1.4.2022 – 30.9.2022, 23:59

Nestor kea je velmi zajímavý hravý a zvědavý papoušek původem z Nového Zélandu. Zoo Liberec tento druh chová od roku 2008 a v současné době má dva chovné páry. Plán na zlepšení chovatelských podmínek existuje v zoo již řadu let.

Finančně náročnou přestavbu liberecké expozice nestorů kea už nyní podporují různí dárci a sponzoři. V neposlední řadě bude na papoušky kea a jejich novou voliéru věnována část výtěžku ze startovného z Velikonočního charitativního běhu pro Zoo Liberec. Této sportovní aktivity pro liberecké „keáky“ se může zúčastnit virtuálně kdokoliv v rámci celé ČR, ale i živě - na Velikonoční neděli 17. dubna přímo u zoo. Akci organizuje nezisková organizace Rozběháme Česko, z. ú., která má s běhy pro české zoo velké zkušenosti. Tato organizace má svá běžecká zastoupení po celé ČR, skupina akčních dobrovolníků je i v Liberci. Právě s jejich pomocí se Velikonoční charitativní běh okolo Zoo Liberec uskuteční.

Zvídavost, zvědavost, hravost a vynalézavost papoušků nestorů kea můžou návštěvníci od dubna do září pozorovat v liberecké zoologické zahradě denně kolem 9.30. To je doba, kdy jim ošetřovatelé většinou do voliéry připravují nějakou zábavu nebo překvapení.

Nestor kea a plněné papírové vejce