Advent s vůní perníku v Pardubicích

28.11.2021 – 23.12.2021, 23:59

Pardubičtí kavárníci se už podruhé spojili pod záštitou turistického informačního centra a města Pardubice, aby zákazníkům ukázali, zač je u nás perník. Advent s vůní perníku nabízí speciality z této oblíbené sladkosti v nevídaných podobách napříč kavárnami a cukrárnami po celém krajském městě. Každá provozovna si připravila něco originálního.

V nabídce nebude chybět žitný perník, perníkový cheesecake, rumové perníčky a mnoho dalších perníkových dezertů. Z nápojů určitě doporučujeme ochutnat kávu a horkou čokoládu s perníkovým kořením nebo perníkovým likérem. Kavárny, které se do akce zapojily, dobře poznáte podle vylepeného označení „Advent s vůní perníku“ na dveřích. Seznam všech provozoven najdete na www.adventsvuniperniku.cz.

Doporučujeme také zavítat na Pernštýnské náměstí, kde budou celý advent probíhat vánoční trhy. Zde se také 1. adventní neděli v 17:00 slavnostně rozsvítí vánoční strom. Kdo má děti, které potřebují postrašit, ať neváhá dorazit 5. prosince na Zelenobranské čertoviny. Po celý předvánoční čas budou otevřené řemeslné stánky a v plánu je bohatý doprovodný program ať už v podobě tanečních či hudebních vystoupení nebo kina, které nabídne vánoční filmy a pohádky. Představte si třeba takovou klasiku jako jsou Pelíšky v kulisách vyzdobeného historického náměstí, s partou přátel nebo rodinou po boku a voňavým svařákem v ruce. Tomu říkáme ta správná vánoční atmosféra!