Myšárium - Národní muzeum

13.10.2021 – 31.12.2022

Vítejte v Myšáriu – odpočinkové zóně inspirované knihou Dlouhá noc muzejní myši a pojďte se společně s myší Elvírou a holubem Emilem alespoň na chvíli přenést do jejich světa plného barev, fantazie a hravosti.

Až budete v Národním muzeu, možná si všimnete malých myších stopiček na podlaze. Myš a muzeum, říkáte si, co je to za novoty? Ještě holub by tomu chyběl! Milí návštěvníci, nenechte se odradit – místo toho zkuste stopy následovat. Je totiž velmi pravděpodobné, že vás přivedou až k našemu Myšáriu. A tam se teprve budou dít věci! Než se tak stane, pojďme spolu ale pěkně na začátek. Vše začalo jednou knihou. Dlouhá noc muzejní myši, slyšeli jste o ní? Tuto knihu napsal Radek Malý a svými krásnými ilustracemi doplnil Filip Pošivač. Asi vás už tolik nepřekvapí, že hlavními hrdiny příběhu jsou myš Elvíra a holub Emil. A tak netrvalo dlouho, než slovo dalo slovo a ejhle! Nový nápad inspirovaný tímto dílem byl na světě – vzniklo místo téměř přenesené z listů papíru do prostor Nové budovy Národního muzea. Místo, kde se setkává svět reality a fantazie. Svět dospělých a dětí.

Na své si přijde opravdu každý návštěvník. Malé knihomoly potěší literární koutek plný knížek, které nevybral nikdo jiný než myš Elvíra a holub Emil (Pokud v některé knize najdete holubí pírko, nevyhazujte jej. To je jen Emilova záložka…). Aspirující umělci se mohou ponořit do kreativní nálady a vytvořit si něco hezkého na památku. A nebojte se, mysleli jsme i na soutěživé či hravé duše všeho věku a také na zvídavé dobrodruhy, kteří by se chtěli seznámit s dalšími objekty Národního muzea.

Zda podlaha muzea posetá myšími stopičkami či holubí pírka v knize jsou realita, nebo jen fantazie, zjistíte pouze v případě, že se během své návštěvy Národního muzea nezapomenete zatoulat do Myšária. Jen se svým výletem do muzea moc neotálejte, milí návštěvníci, protože se na vás už moc těšíme.

Základní 300 Kč
Snížené 200 Kč