DNY ČESKÉHO PIVA

23.9.2021 – 30.9.2021, 23:59

Speciální prohlídky život a pověsti pivovarských sklepů

Poznejte příběh jedinečného piva, které inspirovalo celý svět, projděte se autentickými místy pivovaru a poznejte, z jakých surovin se slavný ležák vyrábí. Nahlédněte s námi do samotného srdce pivovaru, do historické i současné varny.

V historických sklepích vám přiblížíme, jak zde vypadal dřívější život a poodhalíme také něco z pivovarských pověstí. Dozvíte se řadu zajímavostí, například, že dříve šalanda sloužila pivovarské chase na stravování, odpočinek, ale i zábavu. Závěrem se můžete těšit na rozšířenou ochutnávku nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell čepované přímo z dubového ležáckého sudu. Na zdraví!

Časy prohlídek:

  1. – 30. 9. 2021 od 11:00, 13:00, 15:00, 16:00

Více informací a nákup vstupenek na webu - Dny českého piva – Život a pověsti pivovarských sklepů / Prazdroj Visit

Pivovarské muzeum v Plzni – Prohlídky se sladovníkem

Zažijte netradiční prohlídku Pivovarského muzea s průvodcem ve sladovnickém kroji z 19. století!

A protože bez dobrého sladu není možné připravit dobré pivo, dozvíte se zajímavé informace nejen o přípravě sladu v historické sladovně. Sladovník vám hravou formou představí expozici muzea a jeho pestrou historii. Navíc prohlídku zpestří pracovní listy se zapeklitými úkoly pro celou rodinu, které jistě pobaví a odnesete si tak domů hezkou vzpomínku, zážitek a odměnu.

Časy prohlídek:

  • 9. pátek v 17:00 hodin
  • 9. sobota v 11:00 hodin
  • 9. neděle v 11:00 hodin

Více informací a nákup vstupenek na webu - Dny českého piva – Prohlídka muzea se sladovníkem / Prazdroj Visit