Držte si ponožky, do Tábora se stěhují (nejen) Lichožrouti!

6.9.2021 – 7.11.2021, 23:59

Filmová a ilustrační tvorba Galiny Miklínové zaplní na podzim prostory Galerie 140. Autorka je českou režisérkou, ilustrátorkou a výtvarnicí animovaných filmů, které se dostaly na řadu světových i tuzemských festivalů animované tvorby. Jistě všichni známe její oblíbený večerníček O Kanafáskovi.

Kromě filmové tvorby se úspěšně věnuje ilustraci. Zpracovala ilustrace ke knihám nejen českých autorů (např. Harry Potter, Strašidýlko Stráša, H2O a tajná mise, František z Kaštanu aj.). Dlouhodobě spolupracovala s básníkem a spisovatelem Pavlem Šrutem na řadě knih – Pavouček Pája, Veliký tůdle, Verunka a kokosový dědek, Příšerky a příšeři. Samozřejmě nesmíme opomenout tolik známé Lichožrouty, knižní série o zlodějích lichých ponožek získala v roce 2011 ocenění Kniha desetiletí pro děti a mládež. Ti vznikli nejdříve v knižní podobě a posléze byl vytvořen celovečerní film Lichožrouti, který získal ocenění nejen v České republice.

Výstava bude zaměřena především na hravé poznání světa ilustrace autorky. Dozvíte se, kdo je Vombat Jirka a čím je tento savec tak výjimečný. Poznáte svět Lichožroutů, projdete se pokojem profesora Kadeřábka, zapojíte se do návrhů nových vzorů ponožek, objevíte kokosového dědka a další postavy z knížek.

V neděli 12. 9. si můžete v Lichodílně vyrobit svého vlastního Lichožrouta.

http://www.galerietabor.cz/galina-miklinova-nejen-lichozrouti/