Poznejte Brno skrze Letní procházky BAM

1.7.2021 – 31.8.2021, 23:59

Brněnský architektonický manuál, zkráceně BAM, si na červenec a srpen připravil sérii prohlídek nazvanou Letní procházky BAM. Na zájemce čekají celkem tři tematické okruhy.

Cena vstupenky: 50 Kč

Prvním z nich je Lesná – myslet sídliště, který představí urbanistickou strukturu a výtvarné prvky tohoto známého brněnského sídliště a celkový historický a politické kontext s ohledem na vývoj bytové architektury. Dalším okruhem je 110 let kolem Domu umění, a jak název napovídá, je součástí oslav kulatého výročí založení Domu umění města Brna. Prohlídka bude navíc ozvláštněna nahlédnutím do běžně nepřístupných prostor instituce. Posledním okruhem je populární Po stopách Adolfa Loose. Na této trase sice nepotkáte přímo stavby slavného architekta, ale zato se dozvíte, kde stál jeho rodný dům se sochařskou a kamenickou dílnou jeho otce, kde Adolf Loos studoval, přednášel, kde se rád setkával s přáteli nebo které brněnské stavby jsou inspirovány jeho proslulým “raumplanem”.

Pro bližší informace ohledně dat prohlídek a dalších podrobností navštivte stránky www.bam.brno.cz. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v síti sms ticket.