Online Galerie PQ STUDIO: Common Design Project

18.2.2021 – 31.3.2021, 23:59

PQ Studio je vzdělávací platformou Pražského Quadriennale pod kurátorským vedením kanadského scénografa Patricka Du Worse. V reakci na karanténní opatření a dočasnému přerušení prezenční výuky se Pražské Quadriennale (PQ) rozhodlo na jaře 2020 spustit speciální online verzi dvou-semestrálního kurzu Common Design Project – The White Plague.

Cílem bylo podpořit pedagogy i studenty scénografie v tvorbě a prozkoumat možnosti online výuky uměleckých oborů jako je scénografie a performance design. Studenti byli uvedeni do hry Karla Čapka Bílá nemoc a po celou dobu práce na svých projektech konzultovali dílčí výsledky s týmem pedagogů. V závěru každého semestru odborná porota, kterou tvořila scénografka a umělecká ředitelka PQ Markéta Fantová, designér a kurátor Patrick Du Wors, umělkyně a kurátorka Sophie Jump, vybrala nejlepší projekty. Ty byly dále hodnoceny expertní skupinou složenou z umělců a teoretiků.

Vyvrcholením PQ Studia je spuštění online galerie PQ Studio: Common Design Project, v níž se ty nejlepší projekty představí.ěte sem.