Díky Retro Train zažijete neopakovatelnou jízdu historickými soupravami

9. duben 2023, 22:55
Díky Retro Train zažijete neopakovatelnou jízdu historickými soupravami

Pokud si chceš užít netradiční jízdu vlakem, neváhejte a vyberte si k tomu Retro Train. Tato cestovní železniční agentura, která byla založena teprve nedávno, organizuje výletní a zážitkové jízdy historickými vlaky po Čechách i na Slovensko. Zážitek, na který nikdy nezapomenete.

Jejich první velké akce s názvem „Retro expresem Slovenskem“ se v červenci 2022 zúčastnilo přes 60 železnicích fanoušků, jak z Česka, tak i ze zahraničí. Jednalo se o několikadenní jízdu napříč Českou a Slovenskou republikou. Další úspěšnou akcí je „Motorákem po českých lokálkách“. Tento víkendový výjezd po Česku startoval v Turnově a cílem byla Praha. Jízda „Vlakem do Brezové pod Bradlom“ se konala u příležitosti oslavy narozenin organizátora Retro Expressu, napříč Slovenskem, kdy byl z Brna vypraven mimořádný fotovlak k mohyle generála Milana Rastislava Štefánika – do Brezové pod Bradlom. Tento vlak byl převzat vlakem kat. 742.426-0. Vlak byl vypraven několik minut po osmé hodině ranní z Brna-dolního nádraží. Po rychlém přestupu v železniční stanici Brno-Maloměřice pokračoval po frýdlantské trati do Veselí nad Moravou, kde byl nutný přestup na vlečku. Po této krátké přestávce se pokračovalo do Sudoměřic, poté pak po českém území do Hodonína. Tam byla překročena hranice a následovala jízda přes Holíč a Kúty do Jablonice. Z Jablonice to bylo jen kousek od cíle. Vlak se téměř před soumrakem rozjel zpět a vrátil se přes Kúty a Břeclav do Brna.

Další očekávaná květnová akce je „Retro Expres 2023“. Zde se bude souprava skládat z lůžkového, lehátkového, koncertního a jídelního vozu. Opět se bude jednat o několikadenní jízdu napříč Českem a Slovenskem.  Ve vlaku budete mít k dispozici WC s umyvadlem a užitkovou vodou. V lůžkovém voze je umyvadlo v každém kupé. Občerstvení je možné si kdykoliv zakoupit v jídelním voze po celou dobu akce. Součástí jízdného je program konající se ve vlaku a nocleh ve spacích vagónech. Je zde možnost jízdy historickým autobusem Škoda ŠD 11 s fotozastávkou pod Strečnem. U jednodenní varianty je v ceně doprava a místenka k sezení v lehátkovém voze ve zvolený den z výchozí do cílové stanice. Zahájit a ukončit cestu je možné kdykoliv a kdekoliv po trase, pokud to umožní provozní podmínky. Během cesty bude možné dokoupit si občerstvení v jídelním voze.

29.6.2024, 7:55 – 18:35
Vydejte se letos s námi do slovenské oblasti Záhorí. A to historickým motorákem řady 851! Vyrazíme z Brna po Vlárské dráze do... více