Zahájení rekonstrukce Divadla pod Palmovkou

27. únor 2015, 15:24
Zahájení rekonstrukce Divadla pod Palmovkou

Oprava Divadla pod Palmovkou bude zahájena v druhé polovině března.

                Rada hl. města Prahy schválila na svém zasedání 3. února 2015 zhotovitele rekonstrukce Divadla pod Palmovkou – firmu Průmstav, a. s. Začátkem března očekáváme, že bude podepsána smlouva mezi zhotovitelem a Odborem městského investora MHMP.

                Stavební úpravy se týkají oprav plynových kotlů a vzduchotechniky zasažených povodněmi, přemístění některých elektrických zařízení a také světelných a zvukových technologií ze sklepů do přízemí. Dále se bude instalovat dorozumívací zařízení v prostorách divadla. Rekonstruována bude také zkušebna, která se stane sídlem Studia Palmoffka. Novou podobu dostane interiér divadla i kavárna, kde budou vybudovány nové toalety pro veřejnost. Přemístěna bude také pokladna.

                Vzhledem k rozsahu prací je nutné do 16. března vyklidit celou budovu, včetně skladu dekorací, kostýmů a veškeré technické vybavení. Po dobu rekonstrukce budou pokladna a obchodní oddělení fungovat od pondělí 16. března v ulici Na Žertvách 29 (což je cca 500 metrů od divadla, pěšky 10 minut a pouhých 100 metrů od výstupu z metra ve druhém směru, než je Divadlo pod Palmovkou). Otevírací doba pokladny je v pracovních dnech od 13 do 18 hod.

                Od května budou v Prazev Rock Café uváděna pouze představení Studia Palmoffka (Dva ubohý Rumuni, co mluvěj polsky a 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie) a uskuteční se mimopražské zájezdy. Plánované jarní premiéry se z důvodu zahájení rekonstrukce přesouvají až do nové divadelní sezony. Posledním titulem této divadelní sezony se tak stala česká premiéra inscenace Petera Quiltera Celebrity v režii Tomáše Svobody se Zuzanou Slavíkovou, Zdeňkem Kupkou a Tomášem Dianiškou v hlavních rolích.

                V tuto chvíli předpokládáme, že budovu opraveného divadla přebereme zpět na začátku srpna 2015. Během srpna a září se uskuteční „oprašovací“ zkoušky všech inscenací. Představení, která vznikla v uplynulých dvou letech v neregulérních podmínkách a po dobu uzavření divadla byla proto uváděna pouze v zájezdových verzích, budou konečně představena s plným využitím možností Divadla pod Palmovkou.

                Slavnostní otevření divadla s rozsáhlým doprovodným programem chystáme na konec září, či na začátek října, a předcházet mu bude kampaň, která mimo jiné představí nový grafický vizuál Divadla pod Palmovkou. První premiérou v zrekonstruovaném Divadle pod Palmovkou bude česká premiéra hry britského dramatika Johna Hodge Spolupracovníci. Inscenaci připravuje režisér Michal Lang.

                Stejně jako v minulých letech bude mít Divadlo pod Palmovkou od 14. do 17. května svůj stánek na veletrhu Svět knihy Praha 2015, kde bude možné získat nejnovější informace a zakoupit vstupenky na poslední představení této sezony a nové podzimní předplatné.

                Aktuální informace budou pravidelně zveřejňovány též na webových stránkách divadla i na Facebooku.