Za hranice všedních dnů – Nejlepší výlety v Německu

5. srpen 2019, 3:50
Za hranice všedních dnů – Nejlepší výlety v Německu

S blížícím se příchodem letních dovolených je nejvyšší čas začít plánovat nejen pobyty u moře, ale i kratší výlety, které příjemně okoření chvíle bezstarostného lenošení.

Velké množství zajímavých míst je k vidění třeba u našich západních sousedů. Německo, s nímž nás pojí kromě společné historie i nejdelší hranice, nabízí zábavní parky, historické památky, nádhernou přírodu i vynikající kuchyni.

  • Tropical Island jemný bílý písek, stín vzrostlých palem, šumění vln, dobře vychlazené drinky, procházky deštným pralesem i péče luxusního wellness centra. Dokonalou iluzi exotické dovolené nabízí Tropical Island skrytý v obrovské hale, rozkládající se jen 60 km od Berlína. Na ploše 100 000 m² jsou tu pro návštěvníky připraveny písčité pláže, bazény s vlnobitím, plavecké bazény, dětská brouzdaliště, relaxační zóna i venkovní areál Amazonie s tobogány, divokou řekou a dětským hřištěm. Omrzí-li vás vodní radovánky, pak se můžete vydat na dobrodružnou procházku tropickým deštným pralesem, zahrát si mini golf, prohřát si tělo v sauně, ochutnat delikatesy světové kuchyně nebo se oddat luxusním zkrášlujícím procedurám v elegantním wellness centru. Areál je v provozu celoročně a jeho součástí je také stylový hotel.
  • Legoland návštěva tohoto oblíbeného zábavního parku, ležícího v bavorském městě Günzburg, je ideálním rodinným výletem. Již krátce po slavnostním otevření v roce 2002 se stal velkým turistickým hitem. Nečekejte tu přírodní krásy ani historické památky. Do Legolandu se jezdí za zábavou. V rozsáhlém zábavním parku, na jehož výstavbu bylo použito více než 60 miliónů lego kostiček, se vyřádí děti i rodiče. Mohou si tu užít virtuální horskou dráhu, projet se na pirátské lodi, zažít safari projížďku mezi Lego zvířátky, absolvovat dětskou autoškolu nebo si prohlédnout nejvýznamnější stavby světa, postavené z ikonických kostiček. K prozkoumání všech 63 atrakcí je ideální si vyčlenit 2 dny. Jste-li ranní ptáčata, pak máte vyhráno. Právě těsně po otevírací době parku si užijete své oblíbené atrakce bez dlouhého čekání ve frontě. Brány parku se otevírají v 10:00 a poslední návštěvník musí opustit areál do 19:00.

  • Europa Park v bádenském městě Rust, ležícím mezi Freiburgem a Offenburgem, vyrostl největší zábavní park v Německu. Celoročně fungující areál je splněným snem všech dětí i unavených rodičů. Nepřeberné množství atrakcí, určených dětem všech věkových kategorií, představuje jednotlivé země Evropy. Projížďka londýnským autobusem, interaktivní kniha Andersenových pohádek, Grimmův pohádkový les, procházka světem hmyzu, objevitelské plavby po vzoru portugalských mořeplavců nebo objevování tajemného světa elfů. V areálu se v průběhu dne koná celá řada hudebních i zábavních vystoupení. Pro mlsné jazýčky návštěvníků je k dispozici množství restaurací a bister s širokou nabídkou pokrmů místní i evropské kuchyně.


  • Saské Švýcarsko oblast národního parku láká milovníky panenské přírody, hlubokých kaňonů i pískovcových skal. Nachází se ve spolkové zemi Sasko, podél řeky Labe. V letních měsících si tu příliš klidu neužijete, drsná krása tohoto kraje přitahuje turisty jako magnet. Nádherné vyhlídky do krajiny nabízí skalní hřeben Schrammsteine. Velkým zážitkem je také projížďka pramicí po hladině jezera Amselsee, dlouhé 500 m. Na stolové hoře Königstein hrdě ční do krajiny stejnojmenná pevnost, jedna z nejstarších v Evropě. V rozsáhlém areálu se nachází 50 historických budov ve kterých jsou umístěny expozice, mapující osmisetletou historii pevnosti. Nachází se tu také studna, která je se svými 152,5 metry považována za druhou nejhlubší hradní studni v Evropě. Skutečnou perlou národního parku Saské Švýcarsko je skalní most Bastei, jemuž dala vzniknout milióny let trvající vodní eroze. Úchvatné dílo přírody ční v nadmořské výšce 305 metrů a nabízí úchvatné panoramatické výhledy do okolí.

  • Zámek Neuschwanstein pohádkový zámek Neuschwanstein, představuje pro někoho symbol kýče a pro mnohé další je nádhernou ukázkou romantické architektury, která inspirovala Walta Disneye k vytvoření hradu pro Šípkovou Růženku. Okázalé sídlo si nechal postavit Ludvík II. Bavorský, který se v jeho zdech chtěl schovávat před okolním světem. Dnes je z jeho dobrovolného vězení nejnavštěvovanější zámek v zemi a mnozí návštěvníci během prohlídky možná zatouží, podobně jako původní majitel, po chvilce klidu uprostřed té krásy a nikým nerušeném výhledu na vzdálené vrcholky hor.

  • Jezero Königssee – ledovcové jezero, ležící v blízkosti německo-rakouské hranice, oplývá neotřelou krásou. Jedno z nejhlubších jezer na území Německa obklopují vysoké skalní stěny. Z vrcholku jedné z nich shlíží na hladinu jezera nechvalně proslulé Hitlerovo Orlí hnízdo. Návštěvníci mohou prozkoumat smaragdově zbarvené vody jezera z paluby turistických loděk, jejichž trasa vede kolem vodopádu Königsbachfall, skalních útvarů připomínajících pohádkové bytosti i dokonale fotogenických zálivů.