Výukový kurz střelby na venkovní střelnici jako vánoční dárek

16. prosinec 2018, 22:31
Výukový kurz střelby na venkovní střelnici jako vánoční dárek

Chcete-li překvapit své blízké pod vánočním stromečkem něčím opravdu originálním, nadělte jim den, během kterého se budou aspoň chvíli cítit jako americký sniper nebo člen speciálního komanda. Kde takovou adrenalinovou zábavu, kterou snadno zabalíte ve formě dárkového kupónu, sehnat? Výukový kurz střelby ze zbraní nadchne milovníky koltů, visících proklatě nízko, i všechny ostatní zájemce o sportovní střelbu.

Zážitkovou střelbu lze věnovat prakticky komukoliv. Odpoledne na venkovní střelnici znamená dobrý dárek pro kolegy z práce, známé, kamarády, strýčky a bratrance. Potěší však doslova celou rodinu, neboť střílet mohou dokonce i děti ve věku od 10 let. Tatínek s sebou klidně může vzít maminku a své ratolesti.

Největší civilní střelecký areál u nás, kde zážitková střelba probíhá, se nachází asi třičtvrtěhodinky jízdy autem z Prahy. Dosahuje rozlohy 70 tisíc metrů čtverečních (tedy dva a půl Střelecké ostrovy na Vltavě), tedy dost na to, aby se na něj vešla celkem 4 střeliště až 500 m dlouhá. Nechybí ani pohodlné zázemí a další vybavení.

Zážitková střelba vás pozitivně nabije

Program zážitkové střelby startuje školením, o něž se starají profesionální instruktoři z policejních a armádních složek. Po instruktáži nasazení ochranných pomůcek včetně vest následuje vlastní střelba doplněná soutěžemi a zakončená občerstvením a předáním certifikátů o absolvování kurzu. Celá akce zabere kolem 3 hodin a je určena i pro veřejnost bez zbrojního průkazu.

Na závěr pro vás máme malý tip. Buďte chytří a jako vánoční dárek vyberte jeden z kvinteta střeleckých balíčků, lišících se rozsahem a finanční hodnotou. Útočná puška AR-15 (M-16) tvoří například základ balíčků „Ultimate“ a „Ranger“ zaručujících s dalšími střelnými zbraněmi mimořádný požitek ze střelby.