Výstava Titanic kvůli velkému zájmu prodloužena

30. květen 2016, 22:17
Výstava Titanic kvůli velkému zájmu prodloužena

V areálu PVA Expo Letňany v Praze je již několik měsíců instalovaná světově úspěšná výstava Titanic. Návštěvníci na výstavě uvidí více než dvě stě reálných exponátu vytažených z vraku lodi i věrně zrekonstruované části lodi. Kvůli velkému zájmu se pořadatele výstavy rozhodli její otevření prodloužit do 10. července 2016.

Výstava Titanic sklidila úspěch po celém světě. Důkazem tomu je, již více než deset milionů návštěvníků, kteří ji během svého putování napříč kontinenty navštívili. Obdobně na tom je výstava i v České republice, konkrétně v Praze Letňanech. "Zájem o zhlédnutí expozice je v České republice enormní. I kvůli tak velkému zájmu, jsme se rozhodli výstavu ještě o pár dnů prodloužit, a to i přes to, že má již naplánovanou další zastávku v jiné evropské metropoli," sdělila k prodloužení výstavy Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group.

"Samozřejmě nás zájem moc těší. Pro návštěvníky se snažíme vytvořit co nejlepší komfort. Titanic je fenomén, a tak jsme na výstavě zažili již velmi zajímavé chvilky. Mám na mysli několik žádostí o ruku nebo dokonce i svatbu," dodala k výstavě s romantickým nádechem Nouzová.

Velký zájem o výstavu je také ze strany školních výprav nebo ze strany rodin s dětmi. Celkově výstavu již navštívilo několik desítek tisíc lidí. Prodloužení výstavy, díky které návštěvníci uvidí exponáty nevyčíslitelné hodnoty, tak dává šanci těm zájemcům, kteří plánují zajímavý program na úvod letošních letních prázdnin.

Díky unikátním a přesným rekonstrukcím částí lodě, se návštěvníci projdou chodbou první třídy, nakouknou do kajuty tehdejší smetánky, okusí atmosféru strojovny, prohlédnou interiér slavné kavárny Verandah cafe nebo se dotknou osudného ledovce. "U nás na výstavě, se návštěvník doslova dotkne Titaniku. Jeden exponát, který pochází z jeho vraku, je totiž umístěn ve speciální vitríně s otvorem, kterým se jej lze dotknout," upřesnila k expozici kurátorka výstavy Květa Havelková. "Osobně mám velmi ráda zajímavé příběhy jednotlivých cestujících, která na výstavě vyprávíme. Touto expozicí jim vzdáváme hold," doplnila ještě.

Vstupenky na výstavu o nejznámější lodi všech dob lze zakoupit v předprodeji nebo na místě výstavy. Vzhledem k zájmu ale pořadatel doporučuje vstupenky zajistit ve zmíněném internetovém předprodeji.

www.vystavatitanic.cz