Vyšší skoky, zahraniční hvězdy a spousta zážitků. Highjump představuje kompletní program

29. červenec 2019, 23:06
Vyšší skoky, zahraniční hvězdy a spousta zážitků. Highjump představuje kompletní program

Největší cliffdivingový meeting střední Evropy, přední světoví skokani ze světové série, česká skokanská elita, nabušený hudební program na několika podiích i zahraniční hudební hvězdy. To vše nabízí letošní ročník Highjump 2019. Ten se uskuteční už v termínu 2. a 3. srpna v lomu v Hřiměždicích u Příbrami. Zde představuje kompletní program.

Cliffdiving nejvyšší úrovně

I letos do lomu přijedou zástupci světové elity extrémních skoků do vody. Letos se skokaní utkají ve skocích z 12, 16, 20 a nově i 25 metrů. Pro české fanoušky bude asi největším lákadlem skokan Michal Navrátil, který patří mezi 5 nejlepších skokanů planety současnosti. Je neodmyslitelnou součástí světové série Red Bull Cliffdiving a dá se tak trochu považovat za "dítě Hřiměždic", protože právě Highjump mu ukázal kouzlo skoků do vody v přírodě. Dalším velkým jménem bude dvojnásobný vítěz Highjump, teprve sedmnáctiletý Aidan Heslop z Velké Británie. Ten se stal v minulém roce nejmladším účastníkem historie světové série, a jedná se o jeden z největších sportovních talentů obecně. Svou účast potvrdil také diváky velmi oblíbený Peter Roseney ze Švýcarska, který ve svých 72 letech předvádí obdivuhodné výkony. Mezi ženami bude favoritkou americká skokanka Ellie Smart, která má zkušenosti z velkých světových závodů.  Samozřejmostí budou také exhibiční skoky německých splash divingových bláznů, kteří předvádí stylové a freestylové placáky, při kterých se tají dech.

Kraak & Smaak, Benji Boko nebo PSH - hudební after party až do rána

Po skončení skokanského programu začíná obvykle kolem lomu after party. I letos se v rámci páteční i sobotní noci představí zajímavé hudební formace a djs. Headlinery Highjumpu 2019 budou nizozemští djové a producenti Kraak & Smaak, kteří přijedou se svým Soundsystem vystoupením. Druhou hlavní hvězdou je britský dj Benji Boko, který platí za jednoho z nejrespektovanějších elektronických producentů současnosti.  Benji Boko v Hřiměždicích představí svůj dj set. Českou hudební scénu budou zastupovat například rappeři PSH, raggea ska kapela Fast Food Orchestra, vládce všeho a všech Kapitán Demo, rapper Smack, legendární dj a producent DJ Wich, kytarová kapela Vypsaná fixa nebo djové Friky, Lumiere, Nzym, Dan Cooley, Magors, Black Angelika a mnoho dalších.

Flyboard, Jetsurf a další exhibice přímo v lomu a všude okolo

Mezi pauzami skokanských závodů se přímo na vodní hladině představí jeden z nejlepších flyboarderů světa, Petr Civín. Ten je přímým účastníkem světových šampionátů a celosvětové série, kde obsazuje přední příčky. Se svým kolegou na vodním skútru předvedou dechberoucí show, se kterou jim pomohou také skokaní a skokanky. Novinkou bude exhibice Jetsurfera Maylow Silvera, který předvede, co vše lze na surfu poháněném motorem dělat. Pro návštěvníky bude připravena Maaad Bounce zóna připomínající zábavnou adventuru Ninja faktor. Dále pak bezplatná půjčovna paddle boardů, stolní fotbálky, Highjump Airbag, kde bude možné zkusit skok do nafukovacího polštáře. Dále bude připravena veřejná posilovna, slackline a mnoho dalšího.

Asie, středomoří, Čechy a zpět. Jídlo.

Ani letos nebude chybět různorodé občerstvení. Organizátoři se snaží vybrat a zajistit účast zajímavých stánků s jídlem různých druhů a míst původu. Proto bude možné ochutnat vietnamskou, thajskou, italskou, španělskou i českou kuchyni. Samozřejmostí je dobře vychlazené pivko a další alko i nealko nápoje.  

Stany a sociální zařízení

Pro přenocování je v místě konání Highjumpu připraveno několik stanových městeček. V těch lze postavit stan a přepsat. K dispozici bude také dostatečné množství mobilních toalet, které budou pravidelně čištěny. Samozřejmostí budou sprchy.